• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Hyperrealisme Sculptuur in de Kunsthal, Rotterdam


Een bezoek bij dochter Suzanne en schoonzoon Dennis in Rotterdam combineren we meteen met een museumbezoek. De kunsthal ligt bijna in hun achtertuin, bij wijze van spreke, dus een bezoekje aan de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur stond op de planning. Dit dachten meer mensen op Tweede Paasdag dus we sloten niet achter aan de rij maar brachten eerst een bezoek aan museum Boijmans. Om 16.00 uur tegen sluitingstijd probeerden we het opnieuw bij de Kunsthal en nu konden we meteen doorlopen.

Maart vorig jaar hebben we de tentoonstelling Hyperrealisme, 50 jaar schilderkunst bezocht en met bewondering naar de levensechte schilderijen gekeken. Deze nieuwe Hyperrealistische tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar.

Van de vroege Amerikaanse pioniers onder wie George Segal, Duane Hanson en John DeAndrea tot de opkomst van de internationale beweging, vertegenwoordigd door onder andere Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, Sam Jinks en Patricia Piccinini.

Met 35 kunstwerken van 28 kunstenaars toont de Kunsthal voor het eerst in Nederland een toonaangevend overzicht van de ontwikkeling van vijftig jaar hyperrealistische beeldhouwkunst wereldwijd.

Het oog in oog staan met deze beelden prikkelt de reactie van bezoekers en roept vragen op over de maakbaarheid van de mens en over identiteit. Hoe kijken we naar onszelf en naar anderen - een interessant gegeven in de huidige selfie cultuur op social media.

Een big baby, 2 werkmannen, de zwervers, geknielde vrouw en de oma met het kind teveel om op te nomeen. Het is wel erg gaaf om deze sculpturen zo bij elkaar te zien. Je ziet aderen lopen, stoppels, ouderdomsvlekken, sproetjes, haren, waterdruppels. Soms bij het nemen van een foto, verwacht je dat het beeld ieder moment anders zal gaan kijken. Is het Kunst? Voor mij is het een soort kruising tussen levensechte paspoppen en Madame Tussauds. Het mooiste beeld van de tentoonstelling vond ik dit bronzen beeld. Dat vind ik echt Kunst.

De tentoonstelling is nog tot 1 juli 2018 te bezoeken dus ga het zien en je verbazen over alle levensechte beelden.

Klik hier om de schilderijen en tekeningen van juf Sas te bekijken

#museum #kunst #art #modern #tipvanjufSas #meditatie #sfeer #rust #bezoek #vrijedag #tentoonstelling #fotos #creativiteit #inspiratie #museumbezoek #Rotterdam #Kunsthal #BoijmansvanBeuningen #boijmans #tentoonstellingen #heerlijk #goedkijken #hetmuseumBoijmansvanBeuningen #rondkijken #verwonderen #verbazen #kunstgeweld #Inspiratie #eendagjekunstkijken #rondstruinen #kunstinRotterdam #hyperrealisme #hyperrealismeSculpture #hyperrealismesculptureKunsthal #familie #Dekunsthal #tentoonstellingHyperrealismeindeKunsthal #beelden #levensechtebeelden #50jaarhyperrealisme