• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Eigenzinnige volwassenen met verbeeldingskracht, Rindert Kromhout in de Nachtzoen.

Een nachtzoen, zonder kan ik niet slapen eigenlijk net zoals de nachtzoen, het programma op televisie. Een paar minuten voor bedtijd, word je ingestopt met een miniverhaaltje, een visie, een gedicht of iets dergelijks. De aflevering met Rindert Kromhout vond ik erg inspirerend.

Kinderboekenschrijver Rindert Kromhout schrijft graag over kinderen waar iets mee is. Naast het schrijven voor kinderen schrijft hij ook boeken voor iets oudere kinderen. Rindert ontdekte de Bloomsbury groep in Engeland. Deze groep kunstenaars voeden hun kinderen op met deze belangrijkste les: “Loop nooit zomaar achter de mening van een anderen aan, ga altijd je eigen weg. Je moet opgroeien met beeld en verbeelding.” Ook kreeg Rindert zelf het advies toen hij op zijn 16de zijn eerst manuscript inleverde bij Lemniscaat: "ga lezen, ga muziek luisteren, ga naar musea, ga naar het theater."

Rindert Kromhout eindigt deze nachtzoen met het voorlezen van een mooi treffend fragment uit het boek “Vertel me wie wij waren”. Het speelt zich af in 1978. De schrijver Quentin Bell Charleston bezoekt de oude schilder Duncan Grand en hij vertelt Quentin een verhaal.

Het fragment eindigt met deze zinnen:

“Zo gaat het als je rekening houdt met de wensen van het grote publiek en daarom moet een kunstenaar alleen maar op zijn eigen smaak afgaan. Misschien vinden 1000 mensen het niks maar misschien ook zijn er 10 mensen die het geweldig vinden en om die 10 mensen gaat het, Quentin.”

Filmpje van Rindert Kromhout over Kleine Ezel.

#inspiratie #leesplezier #schrijver #RindertKromhout #nachtzoen #blog #blogjufsas #kunstenaar #kunst #nieuwsgierig #ontwikkeling #kind #boekentip

111 weergaven0 opmerkingen