google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Alles waar ik spijt van heb' geschreven door Philippe Claudel


Alles waar ik spijt van heb is een roman over familiegeheimen en de eeuwige zoektocht naar zelfinzicht. In Alles waar ik spijt van heb keert de verteller na vele jaren terug naar de plaats van zijn jeugd, een stadje in het noorden van Frankrijk, om zijn moeder te begraven. Gedurende de periode die hij in het plaatselijke hotel, het mortuarium, de kerk en de kleine straatjes van het stadje doorbrengt, keert hij terug naar zijn kinderjaren. Hij denkt terug aan zijn mysterieuze grootouders en aan zijn vader die in een verre oorlog gestorven zou zijn. Maar hij herinnert zich vooral zijn geliefde moeder. Wat bracht hem ertoe haar en zijn geboorteplaats op zijn zestiende te verlaten om nooit meer terug te keren?

Mooi taalgebruik van Claudel en het troosteloze dorp en de mensen zijn sfeervol omschreven. Er blijven nog veel vragen na het lezen maar dat hoort bij het boek. Het stukje dat ik bij deze boekquote gebruik is zo mooi omschreven en kenmerkend voor het boek.

Kijk hier voor meer boekentips van juf Sas

#boek #boekentip #boekquote #tipvanjufSas #boekentips #keuzesmaken #sobereillustraties #taal #angst #mooi #alleswaarikspijtvanheb #PhilippeClaudel #familiegeheimen #zoektocht #jeugd #fransdorp #NoordenvanFrankrijk #verlaten #spijt #weggaan #overlijdenmoeder #vader #moederzoon #parel #kinderjaren #oorlog #geheim

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page