• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Lief briefje


Op zaterdagmiddag 17 november 2019 ren ik 's middags nog gauw even de Albert Heijn in Tholen in om een paar boodschappen te halen. Ik laad een paar pakken ijsthee in en opeens wordt mijn oog getrokken door een witte envelop waar op staat geschreven: "Dit is voor jou, neem mij mee!"

Ik bekijk de brief en twijfel. De andere kant van de brief heeft een tekening en ik denk misschien is het wel leuker voor een kind. Maar de nieuwsgierigheid naar de inhoud wint het toch van de twijfel en ik stop de envelop tussen mijn spullen. Thuis maak ik, nadat ik de boodschappen heb opgeruimd, de envelop open en lees de brief. Er verschijnt een glimlach op mijn lippen. Wat lief dat iemand hier moeite voor heeft genomen. Wat lief dat deze briefschrijver mij een liefdevolle dag toewenst. De brief is ondertekend met @meerlievebrieven.nl.

Meer lieve brieven

Ik google en kom bij deze website https://meerlievebrieven.wordpress.com/ terecht. Op de website van meer lieve brieven staat:

Wij schrijven brieven die een fijne dag wensen. Brieven die een ander een hart onder de riem steken. Gewoon aardig. Lief dus. Pay it forward, zeg maar.

Wij schrijven lieve brieven aan vreemden en laten die overal in Nederland achter. We schrijven ook aan mensen die ons om een lieve brief vragen, en aan mensen van wie we via anderen weten dat ze een lieve brief nodig hebben.


Meedoen of ken je iemand die wel een lieve brief kan gebruiken, mail ons via meerlievebrieven@gmail.com of meld je aan via de knop op de website.


Klein gebaar

Wat een goed iniatief, de brief heeft mij in ieder geval een warm gevoel bezorgd. Een gevoel dat er nog meer mensen zijn die snappen dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet en wie weet komen er nog wel leuke juf Sas acties op die manier.


Ik onthoud zeker de tekst. Niemand is zo arm dat hij geen glimlach geven kan. Niemand is zo rijk dat hij geen glimlach nodig heeft! Bedankt in ieder geval voor deze lieve brief en ik geef dit gevoel graag mee aan alle juf Sas volgers.


#meerlievebrieven #liefbriefje #glimlach #spontaan #briefjegevonden #tholen #albertheijntholen #kleingebaar #grootverschil #medemens #moeitedoenvoorjemedemens #briefjeachterlaten #briefjevoorvreemde #meenmijmee #dankjewel #youmademyday