• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Het land' geschreven door Aukelien Weverling


Dit gebonden boek met mooie kaft zag ik bij een Facebookvriend voorbij komen. Ze had het gekocht voor maar €5 bij de boekhandel en was onder de indruk. Er waren nog exemplaren te koop dus ook ik heb er één gekocht bij Boekhandel Het Paard van Troje in Goes.

Het boek spreekt me aan. Mooie uitvoering van de kaft en een prettig lettertype. Het verhaal geschreven door Aukelien Weverling, voor mij onbekende schrijfster, wordt rustig opgebouwd. Je maakt kennis met de hoofdpersoon en het dorp. Je voelt gaandeweg dat er iets staat te gebeuren. Aukelien Weverling schrijft beeldend, je voelt de verveling, de bekrompenheid. Het praten in oneliners, dooddoeners, het roddelen van een kleine gemeenschap. Ik kon me het helemaal voorstellen en het was ook enigszins herkenbaar. Apart is de schrijfwijze, de hoofdpersoon wordt in 'je' beschreven en dat leest soms onhandig. Het slot was heftig, te heftig, voor mij zelfs onrealistisch en dat vond ik wel jammer. Maar al met al leuk om kennis gemaakt te hebben met deze schrijfster.

Meer boekentips van juf Sas

#boekquote #quote #boek #leesplezier #bibliotheek #Boekquote #boekentip #tip #tipvanjufSas #makkelijkleesbaar #cateringbedrijf #tiramisu #Sarphatipark #BibliotheekKapelle #spannend #lezen #boeklezen #hetland #hetlandhiergebeurtniks #AukelienWeverling #platteland #verveling #bekrompenheid #proza #opbouwend #taal #boerenvertelling #boerenlandleven #folklore #spreekwoorden #wijsheden #geloof #Friesland #Wakkummerplas #Wakkum #buitengeslotenworden #anderszijn #Meulenhoff

87 weergaven0 opmerkingen