google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Herberg d'n Brouwer Zeeland


Na de twee heerlijke dagen in Zundert (zie blog https://www.jufsas.com/post/bijlowieke), gingen we maandagochtend, na een heerlijk ontbijt, verder met onze roadtrip naar Zeeland. Nee niet terug naar Zeeland maar het dorpje Zeeland in Brabant. Het was een echte roadtrip. We hebben tijdens onze tocht van Zundert naar Zeeland de snelweg vermeden en soms was dat behoorlijk off the road. We zijn door dorpjes gereden waarvan ik het bestaan niet wist.

In Sint-Oedenrode hebben we een stop gemaakt voor koffie met appeltaart. Na ongeveer 3 uur rijden arriveerden we bij Herberg d'n Brouwer in Zeeland, een karakteristieke oude bierbrouwerij, het geboortehuis van Monique van de Ven. Haar opa was bierbrouwer, vandaar.

We checkten in en konden de Monique van de Ven kamer bewonderen waar we de komende twee dagen/nachten zouden verblijven.

De Monique van der Ven kamer is echt een prachtige ruime kamer met airco & dakterras. Een super douche en alle ruimte om te slapen en te verblijven.

Bij Herberg d'n Brouwer hebben ze een zeer ruime collectie speciale bieren en na onze trip ging een lekker speciaal biertje buiten op het terras, in het zonnetje er goed in.

Na ons opgefrist te hebben, konden we 's avonds in het restaurant genieten van de mooie sfeer en het goede eten. 

Aan de muur een prachtig eerbetoon aan een aantal overleden muziekhelden.

En het eten was goed! We hebben er echt van genoten van het driegangenmenu. Elke gang werden onze smaakpapillen weer verrast.

Na dit heerlijk driegangen diner hoefden we alleen de trap op om lekker te gaan slapen.

De volgende ochtend, na een heerlijke douche, konden we aanschuiven bij het ontbijt. Ook dit was weer perfect verzorgd, yoghurt, sinaasappelsap, lekker warme broodjes, beleg en een eitje en zelf de krant lag voor ons klaar.

Na het ontbijt vertrokken we naar de Maashorst. Hier hebben we een wandeling van ruim 8 kilometer door het mooie gebied gemaakt.

De hei stond in bloei, zo mooi. Het was wel bewolkt maar gelukkig hielden we het droog.

Na deze flinke wandeling zijn we weer naar de herberg gereden en hebben daar genoten van een Monique van de Ven tapasplank en een heerlijk biertje.

Ook 's avonds hebben we weer genoten van een heerlijk driegangen diner. En moe maar voldaan konden we gaan slapen.


De volgende ochtend na het ontbijt namen we afscheid van Zeeland om weer naar ons eigen Zeeland af te reizen. De terugweg ging wel via de snelweg en zo waren we best snel weer thuis. Ook weer heerlijk.

Deze spontane roadtrip door Brabant is ons goed bevallen. Wat een gastvrijheid bij beide gelegenheden en wat hebben we heerlijk geslapen, gegeten en gedronken. Het lijkt ons leuk om dit elk jaar in een andere provincie te doen, twee B & B 's boeken en dan binnendoor rijden om een provincie echt te ontdekken. Mocht je tips voor leuke B & B 's hebben, we houden ons aanbevolen.


Meer blogs:

https://www.jufsas.com/post/bijlowieke

https://www.jufsas.com/post/2016/08/23/ons-eigen-plekkie

https://www.jufsas.com/post/2016/07/27/een-eigen-plekje-vlakbij-het-strand

https://www.jufsas.com/post/2017/04/17/het-seizoen-is-begonnen-metamorfose-van-ons-plekje

https://www.jufsas.com/post/2017/07/10/eerste-werkdag-na-4-heerlijke-weken-vakantie

https://www.jufsas.com/post/2017/07/13/throwback-thursday-vakantie-in-lesbos-1989


#bedandbreakfast #bedandbreakfastnederland #BenB #herbergdnbrouwer #MoniquevanderVen #ZeelandBrabant #Zeeland #maashorst #vakantie #eropuit #roadtrip #Brabant #MoniquevanderVenkamer #bedandbreakfastdnBrouwer #goedetenenslapeninZeeland

#genieten #jufsas #landgoedmaashorst #landgoeddepannenhoef #goedebenb #blogBedandbreakfast #blogjufsas #vakantieineigenland #vakantietip #bedandbreakfasttip #goedebedandbreakfast

167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page