google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Opdracht 2 HaakSTER van 2019


Het avontuur is over. Vandaag staat de tweede opdracht van HaakSTER 2019 online en kan iedereen zien dat ik als eerste de wedstrijd verlaat. Opdracht 2 was het haken van een mandala met het garen van Yarn & Colours the Must-have.

Ik had door de ring dit al een beetje geraden(een mandala of een dromenvanger) en was het weekend voor de opdracht al begonnen met haken. Door de Ibiza kleuren van het garen was ik al snel uit dat het iets met zon te maken moest hebben. Dus de zon als middelpunt.

Dat werd het al snel en zo ontstond mijn mandala met als titel 'here comes the sun'. Een zonsopkomst en daar heb ik de kleuren op uitgekozen.

Nog nooit een mandala gehaakt dus het was even uittesten en maar ik vond het eigenlijk prima wat er ontstond. Eigenlijk wist ik dat ik de wedstrijd zou verlaten, de concurrentie in de groep is groot en ik ben geen priegel HaakSter, ik word pas vrolijk bij haaknaald 5 en groter.

Mijn uitleg bij mijn ontwerp 'Here comes the sun':

Bij het zien van de Must Have kleurtjes van opdracht twee, dacht ik meteen aan de Ibiza style. En wat hoort er bij de Ibiza style, precies de zon. De kleur Mustard is geweldig om die voor het midden te gebruiken, die kleur spat eruit. Ik heb vorig jaar een placemat met een zon in het midden gehaakt en die heb ik als voorbeeld genomen. De titel had ik ook al snel, Here comes the sun, het liedje van de Beatles als inspiratie. De kleuren die ik uitgekozen heb, maken dat je er een zonsopgang in kan voorstellen. Verschillende kleuren en vormen en dan opeens is hij er, warm en krachtig, de zon. De kleuren maken de mandala en daarom heb ik er voor gekozen om niet allerlei ingewikkelde haaksteken te gebruiken. De mandala is goed gespannen, staat strak en lubbert niet. Kortom laat de zon maar komen.


Bekijk hier mijn vlogs van de hele week:

Jury commentaar:

Ik voldeed deze week aan alle voorwaarden, gelukkig...... Ze hadden wel genoeg commentaar. Bij je mandala zit het centrum niet in het midden. Het stekenaantal is niet constistent en de ring is niet netjes verwerkt. Ook de gebruikte kleuren zijn niet met elkaar in balans. Wat in het centrum gebeurt (blauw en geel) klopt niet met wat er daarna gebeurt. Het idee om met tapestry te beginnen is origineel. Ik kreeg maar 67 punten en dat is terecht hoor.

Winnares Eline, puntentelling

Ook deze week heeft Eline de meeste punten gehaald. Ik vond zelf de Lamandala van Martine erg origineel en jammer dat zij daar niet de meeste punten voor kreeg. Ik mag dus als eerste de wedstrijd verlaten. Vind ik het erg, nee eigenlijk niet. Ik vond het erg leuk om mee te doen, weer een ervaring rijker. Ik weet nu ook dat ik niet de netste haakSter ben maar wel dat ik originele ideeën heb. Daar borduur ik vooral op verder. Ook weet ik dat ik niet echt een mens ben voor een wedstrijd. Het waren twee leuke weken die precies in mijn vakantie vielen en ik vond het vooral heel fijn om weer mijn eigen dingen op te pakken en niet meer te moeten.

Is het Haaksterren avontuur nu helemaal over? Nee volgende week vrijdag 1 november kan je alle HaakSterren ontmoeten in de stand van Wolplein op de KreaDoe in Utrecht. Gezellig, kom jij ook?


Klik hier voor gratis haak- en breipatronen van juf Sas


#update #gratispatronen #jufSas #enthousiasme #haakpatroon #haakpatronenvanjufSas #gratishaakpatroon #freecrochetpattern #crochetpattern #virka #häckeln #ilovecrochet #crochetingwithjufSas #handmade #yarnandcolors #DIY #leukehaakpatronen #Wolplein #KreaDoe #Zaltbommel #haakwedstrijd #HaakSTERREN #HaakSTERvan2019 #jufSasiaHakSter #haakster #HaakSTERRENvan2019 #haakwedstrijdvan2019 #eenspannendavontuur #eennieuwavontuur #haakwedstrijdvanWolplein #opdracht2haakster2019 #vlogSaskia #mandalahaken #mandala #musthave #musthavevanyarnandcolors #vlogjufsas

785 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page