google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Opdracht 1 HaakSTER van 2019


Vandaag stond de eerste haakopdracht bij Wolplein online. Opdracht 1 luidde: Haak een sleutelhanger in het thema fruit. De opdracht kregen we op maandag 22 juli, precies in een week waarin het heel erg warm zou worden. Na het uitpakken van het materiaal van opdracht 1 dacht ik eerst iets met een regenboog. Het garen van Yarn & Colours the Must-have had nl precies deze kleuren.

Toen we maandag de opdracht ontvingen, was ik er al snel uit om een peer te ontwerpen en te haken waarin geld en een sleutel past.

Uitleg bij mijn ontwerp Pieke peer en strawberry sleutel:

Pieke Peer is geïnspireerd op een geldbuideltje die ze vroeger in de Middeleeuwen gebruikten. Het gebeurt best wel eens dat je kind naar het zwembad gaat of even een brood bij de bakker haalt maar geen zakken in zijn of haar kleren heeft. Dan kan je heel handig deze peer gebruiken. In de peer passen makkelijk een paar lossen geldmunten en je kan als je je fietssleutel kwijt wilt die er met de Strawberry sleutel ook prima in stoppen.

Zo heb je twee dingen in 1 en de peer met de aardbei staat ook nog grappig. Het koord kan je in elke gewenste kleur maken. Die kan je om je nek hangen maar kan je ook schuin als een soort tasje om je heen hangen.

Ook is de peer natuurlijk gewoon leuk om te haken bv om als cadeau te doen met geld erin voor een verjaardag. Kortom je kan met dit fruitig geheel alle kanten op.

Bekijk hier mijn vlogs van de hele week:

Jury commentaar:

Helaas was de jury minder gecharmeerd van mijn ingeleverde opdracht. Ik kreeg dit als commentaar: Je bent een beetje van de opdracht afgeweken door een keycord te haken in plaats van een sleutelhanger. Doordat de muskettonhaak bevestigd is aan het koord en daaraan de peer en aardbei er nog aanzitten heb je de maximale maat overschreden. De maat van maximaal 10 cm rekenen wij niet goed. Je idee erachter is overigens wel leuk bedacht.

Verder had ik me denk ik niet goed voorbereid op deze wedstrijd. De jurering is vooral gericht op het haakwerk en niet op het idee of de creativiteit. Daar krijg je ook geen punten voor alleen op totaal plaatje, netheid, kleurgebruik en afwerking. Kortom ik dacht dat het meer om grappige nieuwe ontwerpen zou gaan. Helaas het moest dus echt een sleutelhanger zijn en niet een ander idee erbij.

Winnares Eline, puntentelling

Eline heeft deze week de meeste punten en ik de minste. Helaas neem je je punten mee naar opdracht 2 dus het gaat moeilijk worden om de achterstand nog in te halen, maar oké daar is het een wedstrijd voor. Volgende week komt opdracht 2 online. Er zijn wel hele leuke sleutelhangers gehaakt door mijn medekandidaten. Grappig om te zien hoe iedereen er zijn eigen invulling aan heeft gegeven. De patronen kun je op de site van Wolplein vinden. Wel jammer dat we er nu achter komen dat ze ook geld voor de patronen vragen. Dit is helaas niet met ons gecommuniceerd.

Alle HaakSterren kan je op vrijdag 1 november ontmoeten in de stand van Wolplein op de KreaDoe in Utrecht. Gezellig, kom jij ook?

Klik hier voor gratis haak- en breipatronen van juf Sas


#update #tipvanjufSas #gratispatronen #jufSas #enthousiasme #opdehoogteblijvenvanjufSas #haakpatroon #haakpatronenvanjufSas #gratishaakpatroon #freecrochetpattern #crochetpattern #virka #häckeln #ilovecrochet #crochetingwithjufSas #handmade #handwerken #DIY #leukehaakpatronen #Wolplein #KreaDoe #Zaltbommel #haakwedstrijd #HaakSTERREN #wolplein2019 #HaakSTERvan2019 #jufSasiaHakSter #haakster #HaakSTERRENvan2019 #haakwedstrijdvan2019 #eenspannendavontuur #eennieuwavontuur #haakwedstrijdvanWolplein #opdracht1haakster2019 #vlogSaskia #sleutelhangerhaken


524 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page