google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverSuzanne

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Hi, Suus hier van @crochetkeepsthedoctoraway! Ik schrijf deze blog om je op de hoogte te brengen van mijn nieuwste haakpatroon, Spencer Jade. Toen ik het prachtige Sunshine Color garen van Wooladdicts binnen kreeg was ik gelijk verkocht. Wat een mooi en gezellig kleurverloop! Enthousiast ging ik aan de slag.


Het ontwerp

Eerst een ontwerp verzinnen.. Ik had al langer een idee in mijn hoofd om een spencer te maken met een v-hals en ook een idee om een top te haken met de granny steek. Ik besloot om deze twee ideeën te combineren: een v-hals spencer in de granny steek!


De spencer bestaat uit twee grote vierkanten met de granny steek, ook wel 'granny squares'. Eén groot vierkant voor de voorkant en de ander voor de achterkant. Aan de voorkant haak je twee halve granny squares om de v-hals te creëren.

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Dit ziet er toch helemaal gezellig uit, zo met die kleurtjes?!

De halsboord voor de v-hals, de armboorden en de afwerking aan de onderkant haakte ik met een Merino 120 draad van Lang Yarns.


De spencer op maat haken

De instructies in het haakpatroon zijn uitgeschreven voor maat S/M, maar er staat ook beschreven hoe je de spencer op maat kan haken, passend bij jouw lichaam en wensen. Op deze manier kan de spencer aanpassen in de breedte en in de lengte. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de spencer minder breed te haken zodat het meer aangesloten zit of kiezen voor een spencer die nog meer oversized valt. De keuze is helemaal aan jou! Naast het uitgeschreven patroon vind je ook afbeeldingen met een visuele weergave van het haken van de grote en halve granny squares.


Je kan spencer Jade op verschillende manieren combineren, bijvoorbeeld met een basic top en jeans, maar ook met een blouse en een pantalon. Je zou zelfs spencer Jade in de zomermaanden als top kunnen dragen door het luchtige garen (100% katoen).

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Wat heb je nodig om Spencer Jade te haken:

 • Sunshine Color Wooladdicts by Lang Yarns, kleur 0354. Voor maat S/M gebruikte ik 6 bollen. Wanneer je een grotere maat nodig hebt, raad ik je aan om uit te gaan van 1-2 extra bollen per maat. TIP: Wooladdicts heeft van het Sunshine garen ook hele mooie effen kleuren.

 • Merino 120 van Lang Yarns, kleur 0274 (1 bol)

 • Haaknaald 4,0 mm. Indien je strak haakt, kies dan voor een hele of halve haaknaald groter. 

 • Stopnaald

 • Schaartje

Gebruikte steken:

- Losse

- Halve vaste

- Vaste

- Vaste in de achterste lus

- Vasten samen haken

- Stokje

- Cluster (3 stokjes naast elkaar)


Proeflapje: 5 clusters (3 stokjes naast elkaar, met ertussen losse openingen) x 9 rijen met haaknaald 4,0 = 10 cm x 10 cm.

LET OP: Indien je ander garen gebruikt, is het belangrijk om eerst een proeflapje te maken en na te gaan of de verhoudingen kloppen met mijn proeflapje. Als je proeflapje kleiner uitvalt, haak dan meer toeren dan is aangegeven in het haakpatroon. Als je proeflapje groter uitvalt, haak dan minder toeren dan is aangegeven in het haakpatroon.


Digitale haakpatroon van Spencer Jade

Het digitale haakpatroon van Spencer Jade is te koop in de webshop van Juf Sas €4,95.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het patroon op zodat je het terug kunt vinden!


Het patroon kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen, dus ook iDeal en bancontact.


Je kunt het haakpatroon van Spencer Jade ook vinden via de volgende link: https://www.jufsas.com/product-page/spencer-jadevoor 

Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

Hashtag

Mocht je Spencer Jade gaan haken, gebruik dan vooral #spencerjade op social media en tag @crochetkeepsthedoctoraway op Instagram zodat iedereen mee kan genieten van jouw zelf gehaakte spencer.


Vragen

Bij vragen over het patroon kan je contact opnemen met mij via Instagram (@crochetkeepsthedoctoraway), via e-mail (crochetkeepsthedoctoraway@gmail.com) of stel ze via de speciale juf Sas facebook haak-en breigroep. Indien je vragen hebt over het bestelproces of de link in je mailbox stel dan je vraag via de website van juf Sas (https://www.jufsas.com/contact).


Haakpatroon Spencer Jade van Suzanne

876 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page