• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haak mee met juf Sas


Bij mijn nieuwe jas wil ik graag een nieuwe shawl en nu december eraan komt, dacht ik hoe leuk is het om weer in 24 dagen shawl Mix & Match te gaan haken in nieuwe kleuren. Op de juf Sas haak en brei facebook groep postte ik de shawl en daar kwamen meteen zoveel leuke reacties op en werd het haakpakket besteld bij Rieneke van de Breiboerderij.

Extra leuk omdat door deze shawl onze samenwerking vorig jaar begonnen is. Een samenwerking waar we allebei erg blij mee worden.

Om de keus groter te maken hebben Rieneke en ik nog meer leuke kleurencombinaties samengesteld zoals Bloem, Zand, Herfst en Winter. Ik ga zelf deze keer de shawl in kleur herfst haken.


Wat is het idee van deze shawl?

Eigenlijk is shawl Mix & Match een Adventsshawl. Je haakt deze shawl in 24 dagen. Je haakt elke dag een nieuw stuk in een andere kleuren en verschillende haaksteken. Je start op 1 December en op 24 December, net voor kerst ben je klaar met het laatste stuk. Zo haak je in de toch al rare en drukke decembermaand elke dag een stukje (even zen) en leer je misschien wel nieuwe steken en je hebt meteen een mooi resultaat.


Versies shawl Mix and Match

Ik heb de shawl al drie keer gehaakt , drie verschillende versies. De eerste twee shawls heb ik met Paris van Drops gehaakt en werden de shawls best zwaar. De laatste versie van de shawl is gehaakt in 7 mooie kleuren Omega van Lang Yarns. Door de combinatie van Acryl met Polyamide is het garen licht, vormvast en makkelijk te wassen. Door de gepunnikte structuur is de draad sterk en mooi glad waardoor je niet in de draad steekt! De shawl haakt heerlijk, lekker afwisselend, je wilt elke keer een stukje af hebben.

De patronen heb ik uitgetekend, uitgeschreven en ik heb bij elk patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken.