google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Teamuitje in Goes met de app Goose Chase


Het thema van de middag was samenwerken en we wisten dat we ons om half 5 moesten melden in Slot Oostende. Meer wisten we niet van deze middag en avond. Maar wat was het leuk zeg (behalve dan de file op de heenweg op de A58). Heerlijk gegeten en met collega's bijgepraat in een inspirerende mooie ruimte in Slot Oostende. Om zes uur nam collega Henny het woord en legde uit wat we gingen doen deze avond. De (grote) groep werd in 6 gekleurde groepen verdeeld en aan de hand van de app Goose Chase werden we door een doolhof, the maze Goes, geleid.

Om half 7 ging de app open en konden we, team Groen, aan de slag. Onze teamcaptain Anneke, opende de envelop met het doolhof. Op de app konden we de opdrachten en raadsels bekijken. Eerste opdracht was Lost, in de app werd een foto van ons team gedownload dat we verbaasd om ons heen kijken. Die foto was snel genomen en toen gingen we echt op pad.

Binnen de kortste keren liepen we van alles door elkaar te doen. De een was bezig met een raadsel, de ander was op google de film aan het zoeken met die seriemoordenaar die zijn vrouw had vermoord en die zijn ontvoerde zoon met een verwarde vrouw ging zoeken. Deze vond ik zo grappig toen we er achter kwamen welke film dit was. Bij elk goed opgelost raadsel kon je een uitgang van het doolhof afstrepen. Er waren 9 uitgangen en 8 raadsels dus na verloop van tijd wist je het nummer van de goede uitgang.

Tussendoor waren er groepsopdrachten, zoals pas je aan aan het dialect, zoek een puzzel met 1000 stukjes, scoor een verrekijker, maak een feestje in een kroeg (deze was totaal niet moeilijk), vind een kentekenplaat waarvan de cijfers opgeteld 11 is, zoek een plaatselijk voetbalshirt, een anagram, beeld woorden uit met je team en we moesten een paar bijzondere gebouwen in Goes zoeken waar je een foto van moest nemen en moest uploaden in de app. Ons team was echt een team van doeners. We sprongen er bovenop en gingen meteen aan de slag. We hebben niet van te voren afspraken gemaakt en in de chaos ontstonden mooie dingen. Bij een raadsel kwamen we er uit door samen hardop na te denken en met elkaar het raadsel op te lossen. We spraken mensen aan, die ons verder hielpen. Een oude mevrouw gaf ons toegang tot het trappenhuis van haar flat waar ze samen met ons op de foto ging. In de kroeg vonden we een jongen van voetbalvereniging SSV'65 3 met z'n shirt nog aan die met ons op de foto ging en met ons het feestje meevierde. In ruil moeten we nu wel volgende week zaterdag 14.15 uur zijn wedstrijd tegen Hoedekenskerke komen bekijken.

Het is ons zelfs gelukt om bij de boten in de haven een echte verrekijker te scoren. Eerst wilde een Duitser ons helpen maar zijn boot lag best ver weg en Annemarie heeft gewoon netjes aangeklopt bij een boot en we hebben de foto snel genomen en de meneer hartelijk bedankt. We werkten dus niet alleen als team samen maar ook onze omgeving betrokken we in ons spel. Om half 9 sloot de app. Het was nog even rennen om echt alle opdrachten te vervullen, een deel van de groep ging de puzzel oplossen en Henny en ik maakten de laatste twee foto's. Om 20.25 uur waren we terug in Slot Oostende en was de puzzel opgelost en alle opdrachten gedaan. Wat een teamspirit! We hadden van te voren als slogan bedacht Team Groen gaat het doen en dat is ons ook gelukt. En we hebben ook nog veel lol gehad. In slot Oostende was de na borrel en hebben we het spel met de 6 groepen besproken. Ieder team had toch zo weer zijn eigen strategie. Als dank kregen we ook allemaal nog een gave goodiebag en sloot Henny de avond af. Super leuk teamuitje en geweldig georganiseerd. Collega's van het SI team dank je wel!

#deBibliotheekopschool #dBos #BibliotheekOosterschelde #bibliotheek #team #dbos #teamuitje #samenwerken #ChooseChaze #doolhof #themaze #teamuitjeBibliotheekOosterschelde #samenwerking #opdrachten #raadsels #hetdoolhof

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page