google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Social Media, gluren bij de buren


Social Media geeft je het gevoel dat je van alles mist. Iedereen post een perfect opgeruimd en gestyled huis, geweldig lijf (ingehouden buiken, getuite lippen, beauty face), schattige kinderen (zonder snottebellen, gehuil en ruzie) en het beste huwelijk. Daar zou je heel onzeker van kunnen worden. Er zijn al mensen die bij de psychiater of erger nog plastische chirurg zitten omdat de werkelijkheid niet overeenkomt met al die filters of bijgewerkte foto's, ze schrikken of walgen van hun zelfbeeld, vreselijk toch.

Natuurlijk doe ik er zelf ook aan mee, ik ben niet roomser dan de paus. Ik laat ook de mooiste foto's zien en niet die met onderkin of lekkere tekende vetrol. Maar dit filmpje van Koefnoen blijft me altijd bij. Zo werkt het dus met Social Media. Laten zien aan iedereen hoe geweldig je leven is. Fake en heel leeg, zo bezig met de buitenwereld dat je vergeet echt te leven.


Eigenlijk wil iedereen een beetje gluren bij de buren en hier gaat het spreekwoord 'het gras is altijd groener dan bij de buren' nog steeds op. Maar laat je niet gek maken, geef je eigen gras water en wees trots op jezelf. Beter onvolmaakt en puur dan gemaakte volmaaktheid. En als je onzeker wordt van social media, verwijder het dan of verminder drastisch de tijd die je spendeert aan het scrollen door allerlei accounts en leef! Het maakt het een stuk makkelijker, luchtiger en leuker.


#socialmedia #Mediawijsheid #Koefnoen #facebook #twitter #instagram #jufsas #blogjufsas #fake #sociaal #pappadag #puur #volmaakt #weestrotsopjezelf #trots #echt #reallife

238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page