• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Een huis voor Harry, prentenboek van het jaar


Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 staat het prentenboek 'Een huis voor Harry' geschreven door Leo Timmers centraal. Dit boek is gekozen tot prentenboek van het jaar.

Natuurlijk heb ik hem al een tijdje in huis, voor mezelf maar ook om voor te lezen voor de kleinkinderen. Een geweldig boek, mooie tekeningen en een lief verhaal van poes Harry die altijd binnen zit maar zijn huis verlaat om tikkertje te spelen met zijn vriendinnetje Vera de vlinder. Tijdens het spelen, raakt hij Vera kwijt en weet hij de weg niet meer terug naar huis. Hij zoekt zijn huis en vindt allerlei soorten huizen maar niet zijn eigen huis.

Tijdens zijn zoektocht komt hij rijtjeshuizen (een rij vuilnisbakken, zo grappig) tegen en ontmoet daar zijn buren, de vuilnisbakkenkatten. Zij kennen Vera en helpen Harry verder in zijn zoektocht naar zijn huis.

Twee jaar geleden heb ik Boy, uit het prentnboek 'De kleine walvis' gehaakt. Dat was toen het prentenboek van het jaar en Boy was een groot (haak)succes.

Natuurlijk zou juf Sas, juf Sas niet zijn en ik heb nu poes Harry ontworpen en ik ben erg blij met het resultaat. Harry lijkt goed en ik heerlijk zacht en aaibaar geworden. Het gratis haakpatroon verschijnt binnenkort op mijn blog.

Ook Vera de Vlinder is ontworpen en zal ook binnenkort een blogpost worden. Dus ga je in januari aan de slag met de Nationale Voorleesdagen als pedagogisch medewerker, juf, leesconsulent, voorlezers of bibliotheekmedewerker, houd dan mijn blog in de gaten. Harry en Vera komen er aan!

Meer boekentips van juf Sas

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#tipvanjufSas #haakwerk #haken #virka #crocheting #crochetlover #hakenisleuk #creatief #handcrafted #handmade #DIY #handmadebyjufSasmetgratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #tekening #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #amigurumifreepattern #amigurumidoll #amigurumi #knuffel #gehaakteknuffel #duurzaamspeelgoed #hakeniscool #hakennaareentekening #freepattern #gehaaktbabyspeelgoed #poesHarry #poesHarryuiteenhuisvoorHarry #Veradevlinder #VeradevlinderuiteenhuisvoorHarry #prentenboekvanhetjaar #eenhuisvoorHarry #prentenboekvan2019 #prentenboekvanhetjaar2019 #NationaleVoorleesdagen #NationaleVoorleesdagen2019 #voorlezen #taalontwikkeling #woordenschat #knuffelvandeNationaleVoorleesdagen #Harryvoorleesdagen #Veravoorleesdagen #HarryenVera

932 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven