google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'De eerste vrouw' geschreven door Susan Smit


Ik lees graag boeken van Susan Smit. De eerste vrouw gaat over een liefdesgeschiedenis tussen Nederlands-Amerikaanse acteur en regisseur Lou Tellegen (1883-1934) en de Amerikaanse operazangeres Geraldine Farrar (1882-1967). Je leeft mee met beide levens, hoe ze opgroeien, elkaar ontmoeten en hoe hun huwelijk verloopt. Ik kende beide personen niet maar door dit boek zijn ze voor mij gaan leven. Op Spotify heb ik nog een paar nummers gevonden van Geraldine Farrar uit Madame Butterfly en ook Lou Tellegen (de George Clooney van de vorige eeuw) heb ik op YouTube filmpjes van bekeken.

De eerste vrouw is als e-book te leen bij de Bibliotheek

Waar gaat het boek over:

Hoofdpersonen in deze liefdesroman zijn de Amerikaanse zangeres Geraldine Farrar (1882-1967) en de Nederlandse acteur Lou Tellegen (1881-1934), personen die in het echt hebben bestaan en wiens societyhuwelijk destijds al tot de verbeelding sprak. We hebben het over het begin van de twintigste eeuw, toen operasterren en toneelspelers furore maakten en de stomme film zijn intrede deed. De jonge zangeres Geraldine Farrar zingt in de grote concertzalen van Europa. Zij leeft voor haar kunst en voelt er niets voor om zich te binden. Een tweede plotlijn vertelt hoe Lou Tellegen in Parijs aankomt, waar hij acteur wil worden. Hij poseert er voor de beeldhouwer Rodin. Als Geraldine en Lou elkaar ontmoeten slaan de vonken over. Lou is de man die Geraldine niet kan weerstaan, hoewel zij weet heeft van zijn duistere zijde. Na Lou's dood kijkt Geraldine terug op haar grote liefde, op de carrière die Lou en zij maakten in Hollywood en op het tragische verloop van hun huwelijk.

Meer boekentips van juf Sas

#boekquote #quote #boek #leesplezier #bibliotheek #Boekquote #boekentip #tip #tipvanjufSas #lezen #boeklezen #wijsheden #anderszijn #boekentipvanjufSas #schrijfster #levensgeschiedenis #GeraldineFarrar #operazangeres #LouTellegen #acteur #AmerikaanseGeorgeClooneyvandevorigeeeuw #LouTellegenenGeraldineFarrar #liefdesgeschiedenis #liefde #huwelijk #scheiding #levensloop #SusanSmitdeeerstevrouw #deeerstevrouw #SusanSmit #mooiboek #Amerika #boekquoteuitdeeerstevrouw #ebook #Bibliotheek

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page