google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'De acht bergen' geschreven door Paolo Cognetti


Als je hart bij bergen ligt dan is de acht bergen echt een boekentip voor je. Cognetti beschrijft het Italiaanse landschap uitgebreid in dit boek.

Het boek gaat over vriendschap en de relatie tussen mens en natuur.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op. Het boek leest goed weg, mooi beschreven vond de ik relatie tussen Pietro en zijn vader. Na de dood van zijn vader vindt Pietro hem in de bergen weer terug en leert hem nog beter kennen. Het is geen dik boek, geen overvloedige zinnen maar goed en bondig geschreven.

Kijk hier voor meer boekentips van juf Sas

#boek #boekentip #boekquote #tipvanjufSas #boekentips #keuzesmaken #sobereillustraties #taal #angst #Deachtbergen #PaoloCognetti #vriendschap #vertrouwen #vaderzoonrelatie #bergen #Italië #bergwandelen #natuur #hetleven #mooi

536 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page