google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte colshawl Rosa handmade by Sanne, Lea, Marga en Therasa met gratis patroon van juf Sas


Naast de pastelkleurige colshawl is ook colshawl Rosa een bestseller. de afgelopen weken heb ik van 4 tevreden klanten foto's van hun gehaakte colshawl Rosa gekregen.

Sanne schrijft:' Dank voor het leuke patroon. Ik heb dezelfde wol als jij gebruikt, extra soft van de Zeeman alleen dan in mijn favoriete kleur :) Ik had er eerst iets anders van gemaakt en net als jij garen over. Mijn moeder wees mij toen op jouw patroon.'

Marga, een echte juf Sas fan mailt me: 'Hoe vind je deze? Eigenlijk wilde ik hem ook roze, maar die is er niet meer, in Doetinchem, maar ik probeer het nog even in Zutphen! Bedankt voor alle patronen.'

Lea stuurt me: 'Ik kon van dit patroon niet genoeg krijgen en heb er 4 gehaakt(2 in gebroken wit). Dank je wel! Fijn patroon, fijn garen!

Theresa post op instagram: 'Voor de koude dagen haakte ik deze heerlijke colshawl van juf Sas. Wat haakt het heerlijk weg met wol Julia. Er gingen twee bollen in en ik vind hem zo groot genoeg. Gelijk maar weer twee nieuwe bollen gehaald, want we haken er graag nog even een in een andere kleur met dit fijne patroon.'

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Wil je de colshawl Rosa ook haken, volg dan onderstaande patroon en bekijk het filmpje waar ik uitleg hoe je de shawl moet haken. Veel succes!

Gebruikte steken:

-losse (verlengde vaste)

Wat heb je nodig voor colshawl Rosa:

-2 bollen extra soft oud roze van de Zeeman

-haaknaald 10

-1 grote stopnaald

-schaar

-etiket handmade

Afmetingen:

Mijn kol is 70 cm dubbel gemeten dus in totaal 140 cm lang en 22 cm breed.

Hoe maak je de colshawl Rosa:

Start met een ketting met losse steken, bepaal zelf hoe lang je de kol wilt hebben. Ik heb 120 lossen opgezet.

Toer 1: Je start met 5 lossen, sla de eerste losse over, *haak in de tweede losse 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse, sla een losse over,* *herhaal dit tot het eind van je ketting.

Toer 2: Haak bij de tweede rij gewoon door met de steek, je draait je werk niet.

*Steek in tussen de draad en de gehaakte lossen.

Haal de lus omhoog

Haak 1 losse

Haak nog een losse (dus 2 lossen in totaal)

Haal de twee lussen door

Je hebt nu nog 1 lus

Haak een losse*

Herhaal dit **

Haak door tot je wol op is. In onderstaande film wordt de stoere maar simpele steek uitgelegd. Veel succes!

Film over de gehaakte colshawl

Afwerking:

Hecht de draden af en naai een etiket op de shawl.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis patronen en filmpjes van juf Sas

#haken #crochet #häkeln #crocheting #wol #kol #creatief #jufSas #tipvanjufSas #winter #koud #lekkerwarm #haaknaald10 #stoerekol #stoer #herfst #warm #uitleg #stopnaald #sjaal #gehaaktekol #handmade #patroon #haakpatroon #gratispatroon #gratis #col #gehaaktecolshawlBlues #colshawl #gehaaktecolshawl #gratispatroonvanjufSas #gehaakteshawl #simpelpatroon #colshawlBlues #colshawlRosa #extrasoftvanZeeman #Rosa #oudroze #verlengdevaste #heerlijkzacht #shawlRosa #roze #shawlvanjufSas #uitleginfilm #simpelhaakpatroon #tevredenklanten #Marga #Sanne #Lea #Theresa #voorbeeldenvancolshawlRosavanjufSas

1.746 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page