• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

CoderDojo Goes, elke tweede zaterdag van de maand in Bibliotheek Goes


Vorig jaar juni was de eerste CoderDojo in Goes als een soort proef en deze middag werd druk bezocht. Op 10 februari 2018 zijn we gestart met op elke tweede zaterdag van de maand een vaste terugkerende CoderDojo in Bibliotheek Goes.

Deze eerste structurele CoderDojo werd druk bezocht. Geweldig om al die enthousiaste kinderen en hun ouders te mogen begroeten op hun vrije zaterdagmiddag.

Ik vind het het leren programmeren erg belangrijk. Ik vind dat het onderwijs ook meer tijd moet besteden, vooral aan het computational thinking, het oplossingsgericht leren denken. Zolang dat nog in de kinderschoenen staan, gaat de Bibliotheek door om een platform te bieden voor deze leergierige kinderen.

Als MediaCoach en Specialist Digitale Bibliotheek heb mezelf aangemeld als mentor/kartrekker (Champion) van de Oosterschelde regio. Ik organiseer maar ik kan dit niet zonder de echte helden, de enthousiaste Ninja's die de kinderen helpen bij het programmeren.

En er zijn inmiddels 4 enthousiaste Ninja's in Goes die allemaal een connectie hebben met de ICT wereld. Natuurlijk kunnen we altijd nog meer vrijwilligers gebruiken dus als je geinteresseerd ben, draai een keertje mee en kijk of het iets voor jou is.

Goestig heeft op 10 februari een leuk filmpje gemaakt over de CoderDojo in Goes. Bekijk hier het filmpje http://www.goestig.nl/programmeren-kun-leren/