• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

B & B bij Lowieke Klein Zundert


Wat hebben we een heerlijke zomer achter de rug. We hebben volop genoten op ons plekkie in Burgh Haamstede. Het was wel, zeker in het hoogseizoen, een stuk drukker dan normaal maar goed we zochten de drukte niet op en konden heerlijk genieten van de rust en zee.

Bij ons laatste vakantie (4 t/m 16/9/2020) was het ook weer de bedoeling dat we naar Burgh Haamstede zouden afreizen maar dat liep plotseling anders. Tijdens een gezamelijke wandeling over de Thoolse brug, richting Halsteren, merkten we op dat je niet ver hoefte te gaan om al te genieten van een ander landschap. Al pratende kwamen we op het idee dat we ook gewoon iets anders konden doen en misschien een leuke B & B konden boeken en een paar dagen even een andere omgeving te ontdekken. Toen we 10 kilometer in de benen hadden, zijn we thuis gaan googlen en vond Jeroen een leuke B & B en ik vond er een. Zo kwam het idee om de provincie Brabant in een paar dagen te ontdekken. We boekten de B & B's en de volgende dag vertrokken we. Erg leuk en spontaan, daar houd ik wel van.

Onze eerste overnachting was in Klein Zundert in B & B bij Lowieke. Via Instagram had ik de B & B gevonden (gezocht op #bedandbreakfastnederland) en dit bleek een B & B te zijn die pas vanaf 16 juli geopend was. De foto's zagen er goed uit én er was nog plaats. Via Insta had ik meteen een leuk contact met Martine. We konden de volgende dag al vroeger terecht en mochten 2 fietsen gebruiken om de omgeving te verkennen. Wat een service!

Rond 12 uur waren we in Klein Zundert. We werden zeer vriendelijk welkom geheten met een heerlijke kop (caffeïnevrije) koffie met iets lekkers erbij. Wat zag de gezamelijke ruimte er al goed en uitnodigend uit. Wat hadden ze de verbouwing goed aangepakt. Wat een heerlijke plek en een goede sfeer. Dat voorspelde veel goeds voor de komende twee dagen.

Na onze kop koffie pakten we de fietsen, die we mochten testen, en reden naar Zundert. Ik wilde graag de van Gogh wandeling lopen. Bij het museum met mijn Museumjaarkaart het boekje van de wandeling gehaald en in de voetstappen van Vincent getreden.

Het is geen lange wandeling maar toch leuk om een idee te krijgen van zijn tijd daar. En we kwamen langs prachtige Dahlia velden, zo mooi. Het eindpunt van de wandeling is het kerkje waar de vader van Vincent dominee is geweest en waar ook het grafje ligt van oudere broer Vincent, die bij de geboorte gestorven is. Bij het graf stond een zonnebloem, een mooi gebaar. En als allerlaatste het van Gogh monument dat door beeldhouwer Zadkine is gemaakt en in 1964 door koningin Juliana is onthuld. Het beeld heet Broederliefde en verbeeldt de band tussen Vincent en zijn 4 jaar jongere broer Theo.

Na de wandeltocht hebben we lekker geluncht en zijn we op de fiets naar Landgoed de Pannenhoef gereden en hebben daar nog een mooie wandeling van 8 kilometer gemaakt.

Met behoorlijke vermoeide benen zijn we naar Lowieke gefiets waar Martine ons de geweldige grote kamer (kamer 1, er zijn 3 kamers in de B & B) en badkamer liet zien. Keurig schoon, echt aan alles gedacht.

We mochten zelfs een wijntje pakken en dat lieten we ons niet twee keer zeggen en met een lekker wit wijntje genoten we nog buiten van het geweldige uitzicht op het terras.

Martine had ons Lokaal 104 aangeraden om te gaan eten en daar hadden we gereserveerd. Wat een heerlijk ongedwongen restaurant en wat was het eten lekker en wat is de bediening gastvrij. En wat extra lekker was, er was Karmeliet van het vat. Heerlijk!

De fietstocht terug ging na wat biertjes in de benen toch iets moeilijker dan de heen maar we zijn veilig in de B & B aangekomen waar de ontbijttafel al gedekt was en er een persoonlijk briefje stond dat we de fietsen binnen mocht zetten.

De douche en het bed waren heerlijk en de volgende ochtend hebben we na de wekker meteen de gordijnen open gedaan, kopje koffie gezet en zo wakker geworden in het bed, room with a view!

En ook het ontbijt was perfect en uitgebreid(helaas geen foto). Aan alles was gedacht en we hebben nog uitgebreid gekletst met Martine. Wat is de wereld toch klein want ook zij is opgegroeid in Papendrecht en ze houdt van Jezus en Mariabeelden.

Na het ontbijt alles weer ingepakt, we konden met een ingepakte lunch (we kregen de overgebleven broodjes mee) verder aan onze Brabantse Roadtrip.


Martine, Wicher en Bram, wat hebben jullie een geweldige B & B https://www.bijlowieke.nl/, en door deze eerste ervaring heeft de Brabantse gastvrijheid een gezicht gekregen. Dat smaakt naar meer. Vervolg van deze trip komt binnenkort op mijn blog.


Lees het vervolg van deze trip: https://www.jufsas.com/post/herbergdnbrouwer


Meer blogs: