• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Lissy: You made my day


Het is kwart over vijf. Het heeft de middag gesneeuwd, er ligt een dik pak op mijn auto want ik ben de deur niet uit geweest vandaag. De bel gaat. Er staat een klein vrolijk blond meisje voor de deur. Ik zeg 'Hallo' en kijk haar vragend aan. Hoewel het koud en nat is, steekt ze enthousiast van wal. Ze is heel goed bezig vandaag want ze maakt allemaal auto's schoon en of ze mijn auto ook mag schoonmaken. Ik zeg dat ik dat best zou willen maar dat ik niet meer weg hoef dus dat het niet nodig is. Ze zegt dat ze er echt goed in is en het ook zó leuk vindt om te doen. Ik zeg dat ze dan best mijn auto sneeuwvrij mag maken. Ze begint een beetje te wiebelen en dan komt de aap uit de mouw: of ze er dan misschien ook een centje voor mag krijgen. Ze verdient het liefst €0,50. Nou ze heeft mazzel, ik moet inwendig erg om haar lachen en ik heb een €0,50 muntstuk liggen. Ik geef het haar en ze gaat huppelend aan de slag. Ik bewonder haar vrolijkheid in de kou en nadat ik de deur dicht doe denk ik, Lissy is de eerste voor mijn 'You made my day' rubriek. Deze rubriek zit al een tijdje in mijn hoofd. Ik wil iets positief doen voor mensen die mijn dag goed maken. Ik pak de sleutelhanger met het gehaakte hart en doe de deur weer open. Het meisje reageert meteen als ik haar roep. Ik zeg dat ze goed bezig is en dat ik haar graag iets wil geven en of ik een foto van haar voor mijn blog mag maken. Dat vindt ze prima, ze vertelt dat ze Lissy heet, niet met een z maar met 2 ss. Ze kletst gezellig door, ze woont vlak bij ons of ik dat wist en dat ze me vast nog wel weer eens zal zien. Ik laat haar de foto zien en vetel haar dat de foto op het blog van juf Sas komt en Lissy zegt oprecht: 'ik weet niet of ik dat ga onthouden.' Een weer maakt ze me aan het lachen. Na de foto gaat ze weer verder aan het werk. Een paar minuten later gaat de bel weer. Lissy en haar broertje staan voor de deur. Ze moeten eten en helaas de auto is nog niet helemaal schoon. Ze komt misschien na het eten weer terug om het af te maken. Ik zeg dat dat niet nodig is en ik al heel erg blij met mijn bijna schone auto ben. Zo nemen we afscheid. Vrolijk kletsend met haar broertjes gaat ze op weg naar huis. Wat een geweldig kind, was de hele wereld maar zo. Lissy, jij komt er wel, bedankt voor de aftrap van de nieuwe 'You made my day' rubriek van juf Sas!

#Lissy #youmademyday #autoschoonmaken #sneeuw #rubriekjufSas #positief #rubriekyoumademyday #meusje #lief #vrolijk #enthousiast #werken #gehaakthartje #hartje #haken #sleutelhanger #goedewereld #hetzijndekleinedingendiehethedoen #hetzijndekleinedingendiehetdoen #jijmaakthetverschil #trekietspositiefsaan #crochetheart #virka #hakeniship #hakenisleuk #ietsweggeven #jijmaaktmijndaggoed #autosneeuwvrijmaken #eencentjeverdienen #heitjevooreenkarweitje