google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Nazomer' geschreven door Esther Verhoef


De titel past prima bij het huidige jaargetijde. 'Nazomer' geschreven door Esther Verhoef gaat over modeontwerpster Vivian D en de twee werelden waarin ze leeft. Je leest twee verhalen door elkaar heen. Het verhaal van haar jeugd in de jaren zeventig en tachtig waar ze opgroeit in een volksbuurt en het verhaal van haar carrière dat zich afspeelt in het atelier aan het Amsterdamse IJ en de wereld van high fashion in Parijs en New York. Het boek begint met een schokkende gebeurtenis. Bij een groot evenement in Parijs komt ze er achter dat haar beste vriend en mede-eigenaar van het bedrijf zijn aandelen heeft verkocht. Claudia, de echte naam van Vivian D. moet hierdoor keuzes maken en alleen een nieuw pad inslaan die haar wereld groter maakt maar wil ze dat wel?

Het boek 'Nazomer' bestaat uit korte hoofdstukken en is soms langdradig en herhalend. Toch leef je mee met de kleine Claudia die zich door haar creatieve talent soms een vreemde eend in de bijt voelt bij haar familie. Het talent brengt haar veel maar de spagaat waarin ze staat door de keuzes die ze maakt, geeft ook haar eenzaamheid weer. Het is een worsteling van groei naar wasdom dat zijn sporen nalaat.

Kijk hier voor meer boekentips van juf Sas

#psychologischeroman #familieintriges #boekentip #boek #lezen #familie #prettigestijl #recensie #Amsterdam #hoofdpersonen #tipvanjufSas #personages #psyche #TipvanjufSas #boekentips #familieverhaal #liefdesgeschiedenis #schrijnend #verdriet #angst #omhoogkrabbelen #mode #ontwerpster #modewereld #vroegerennu #EstherVerhoef #Nazomer #boekquoteuitnazomer #modeontwerpsterVivianD #boekquote #BoekvanEstherVerhoef

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page