google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De wonderen zijn de wereld uit, Harry Jekkers en Koos Meinderts


Knippen in DNA, designerbaby's, genetische elite, is het een vloek of een zegen? Harry Jekkers en Koos Meinderts vertaalden dit heel mooi in het lied 'De wonderen zijn de wereld uit'. Dit lied komt uit de show 'Het gelijk van de koffietent' een show uit 1990. Sinds Klein Orkest ben ik een groot fan van Harry Jekkers, zijn liedjes, de teksten en conference zijn heel treffend, eerlijk, ongelooflijk grappig en nooit kwetsend. In 1992 heb ik hem zien optreden in Theater de Willem met de show 'Met een goudvis naar zee'.

De wonderen zijn de wereld uit

Alle bergen zijn bedwongen Alle grotten zijn ontdekt. Het mysterie van de bronnen Van de Nijl is uitgelekt. Alle zeeën zijn bevaren Geen witte vlek meer op de kaart. Geen geheim meer te bewaren Alle raadsels zijn verklaard.

We zijn de wereld rondgevlogen Er stond al iemand op de maan En die zag daar met eigen ogen De aarde aan de hemel staan. Met digitaal geslepen lenzen Wordt op sterren ingezoomd. Ze zijn nog wat te hoog gegrepen Maar allemaal alvast benoemd.

De wonderen zijn de wereld uit Het weten kent geen grens. En de Goden zijn ontmaskerd Als een schepping van de mens.

We kunnen alles zichtbaar maken Geen detail is ons te klein. En we schreeuwen van de daken Alles moet toch mogelijk zijn. We knippen, knoeien en we delen Met de menselijke cel. Alleen de dood doet nog vervelend Maar die krijgen we nog wel.

De wonderen zijn de wereld uit Het weten kent geen grens. En de Goden zijn ontmaskerd Als een schepping van de mens. We willen een eeuwig leven, zonder Goden Zonder doden, zonder laatste wens.

#HarryJekkers #KoosMeinderts #taal #dewonderenzijndewerelduit #hetgelijkvandekoffietent #knippeninDNA #designersbabys #genetischeelite #kleinorkest #teksten #deappkinderliedjes #mooi #inspiratie #isheteenvloekofeenzegen #TheaterdeWillem #metdegoudvisnaarzee #degodenzijnontmaskerd #alseenscheppingvandemens #demenselijkecel #alleendedooddoetnogvervelend #maardiekrijgenwenogwel #wewilleneeneeuwigleven #manipuleren #leven #degrens

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page