• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Goede ambassadeurs voor dBos, de leerkracht van scholen in Reimerswaal


Uit de PZC van 4 juli: Een boekenkast vol met uitleenbare kinderboeken en regelmatig een leesconsulent van Bibliotheek Oosterschelde in de klas. Dat is 'de Bibliotheek op School' in een notendop. Zes scholen in Reimerswaal doen al mee met dit project. Na een rondgang langs de andere basisscholen, bleek ook dat acht andere scholen na de zomervakantie graag willen aanhaken. Wethouder Izak Vogelaar wil daar graag aan meewerken, volgens hem komt het onder meer de woordenschat van de kinderen ten goede. Aan het eind van het nieuwe schooljaar volgt een evaluatie.

Uitbreiding voor de Bibliotheek op school (dBos) in Reimerswaal, wat een mooie ontwikkeling. Na de gemeenten Tholen, Borsele en Kapelle komen straks ook in Reimerswaal bijna alle basisschoolkinderen in aanraking met dBos. Hoewel het mijn portefeuille niet meer is, in mijn werk bij Biblitoheek Oosterschelde, blijf ik er wel bij betrokken. Toen we de gemeenteraad moesten overtuigen van uitbreiding van bibliotheekwerk in het onderwijs, heb ik bovenstaande filmpje gemaakt. Betere ambassadeurs van dBos zijn er niet, enthousiaste leerkrachten en directeuren die de meerwaarde inzien van een leesconsulent in de klas. Zoals juf Katinka van De Welle zo mooi onder woorden bracht: 'de Bibliotheek op school dat wens je alle kinderen toe!'

#PZC #dBos #Reimerswaal #ambassadeurs #leerkrachten #directeur #DeWelle #leesconsulenten #leesconsulent #enthousiast #enthousiasmeren #meerlezen #beterintaal #leesplezier #boekenlezen #beterlezen #betereresultaten #meerlezenbeterintaal #taalontwikkeling #taalstimulering #deBibliotheekopschooldatwensjeallekinderen #deBibliotheekopschool #mediawijsheid #onderwijs #juf #meester #uitbreiding #filmpje #youtube #iMovie