google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Poncho 'At the beach' handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Deze poncho staat al een tijdje in concepten bij mijn blogs. Ik heb deze poncho in de zomer gehaakt. Het patroon was nog een heel gepuzzel, zeker om de hals mooi en niet te wijd te krijgen. Ook best moeilijk om het begrijpelijk op te schrijven hoe ik het gehaakt hebt. De poncho staat heel vrolijk maar achteraf is de wol die ik gebruikt heb misschien te zwaar maar goed afdoende leert men. Dus wil je deze poncho haken, kies dan misschien andere wol. De squares haken is wel heel leuk en geven een vrolijk effect.

Wat heb je nodig voor Poncho 'At the beach':

-2 bollen extra large lichtroze wol van Action

-2 bollen extra large blauwe wol van Action

-2 bollen extra large donkerroze wol van Action

-1 bol extra large grijze wol van Action

-haaknaald 10

-schaar

-stopnaald

-etiket

Hoe haak je de poncho:

Deze poncho heb ik van 4 squares gemaakt. Ik heb 4x onderstaande square gehaakt, wel 2 keer in verschillende kleuren. Start met een magische ring en haak daar 24 stokjes in. Volg verder het patroon. Ik heb alleen lossen en stokjes gehaakt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

De squares:

Twee squares ben ik begonnen met *lichtroze, dan lichtblauw en donkerroze *herhaal. Haak de 8 toeren van het patroon en twee extra toeren.

Toer 9 met grijs: *1 stokje, twee losse *herhaal (in de 4 hoeken 1 stokjes, 2 lossen, 1 stokje)

Toer 10 met lichtroze: In iedere steek een stokje (in de 4 hoeken 3 stokjes) Dit zijn de voor- en de achterkant.

Twee squares ben ik begonnen met *donkerroze, dan lichtroze en lichtblauw *herhaal. Dit zijn de mouwen. Haak de 8 toeren van het patroon.

De 4 squares aan elkaar naaien:

Naai de 4 squares met een festoneersteek aan elkaar. De onderkanten moeten gelijk lopen zodat er een mooie halslijn ontstaat.

Je Poncho ziet er nu zo uit (zie foto hierboven). Nu moet je de rand nog haken. De rand bestaat uit 5 toeren.

Toer 1 met donkerroze: haak *1 stokje, 2 losse *herhaal. Bij de punten aan de voor en achterkant haak je in de middensteek 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje. Bij de mouwen meerder je niet.

Toer 2 met grijs: haak in iedere steek een stokje. Bij de punten aan de voor en achterkant haak je in de middensteek 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje. Bij de mouwen meerder je niet.

toer 3 met lichtblauw: haak *1 stokje, 2 losse *herhaal. Bij de punten aan de voor en achterkant haak je in de middensteek 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje. Bij de mouwen meerder je niet.

Toer 4 met lichtroze: haak in iedere steek een stokje. Bij de punten aan de voor en achterkant haak je in de middensteek 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje. Bij de mouwen meerder je niet.

Toer 5: met donkerroze: Haak #1 vaste, 8 lossen (sta 5 onderliggende stokjes over) haak 1 vaste *herhaal. Bij de punten aan de voor en achterkant haak je 1 vaste, 8 lossen en sla je de maar 3 onderliggende stokjes (ipv 5) over, 1 vaste

Maak met lichtblauw met drie draden bij elkaar een franje, maak ze om het midden van elke lus van toer 5 vast.

De poncho 'At the beach' is af!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

Op de foto draag ik ook de gehaakte Flipflops Flowers, passen perfect bij de poncho.

#freepattern #gratispatroon #poncho #gehaakteponcho #ponchoatthebeach #tipvanjufSas #handmade #DIY #extralargewolAction #wolAction #ActionNederland #crochet #crocheting #virka #häckeln #free #gratis #patroon #squarehaken #haken #haakwerk #gehaakt #haaknaald10 #blog #jufSas #pastel #teenslippers #flower #bohemian #Ibizastyle #Ibiza #atthebeach #vakantie #aanhetstrand #franjes #uitleghoemaakjefranjes #boho #gypsy #gehaaktdoorjufSas #hakenmetjufSas #beach #voorophetstrand #Gehaaktepastelkleurigekol #pastelkleurig #rozeextralarge #wolvandeAction #gratispatroonvanjufSas #gratishaakpatroon #gratishaakpatronen #vrolijk #hakeniship #hakenisleuk #flipflopsflowers

1.383 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page