• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Moestuinieren, veel boterbonen en (bol)courgettes


Ik zou er zoveel meer tijd in willen steken maar helaas komt het er niet fanatiek van dit jaar, het moestuinieren. Met gezin, werk, juf Sas en de creatieve bezigheden, ons eigen plekkie in Burgh Haamstede blijven er spaarzame uurtjes over om even de straat uit te lopen en te kijken hoe alles groeit en bloeit in de tuin. Op dit moment is het vooral onkruid maar ik mag niet mopperen want de heerlijke gele boterbonen groeien als kool, ook de (bol)courgettes schieten de grond uit. We hebben ze al veel gegeten en van de courgettes maak ik heerlijke courgettesoep. Aan de bomen hangen peren, appels en pruimen en elke keer kan ik lekker snoepen van de frambozen. Ook eten we eigen geteelde uien en knoflook uit de tuin. Ik blijf het een leuk gegeven vinden om ipv naar de winkel te rijden, naar de tuin te lopen en het eten van die avond te halen. Verser en lekkerder kan niet. De eerste dahliabloem is ook weer gesignaleerd en de kamille, korenbloemen en kaasjeskruid schieten overal omhoog. Ondanks de tijd is er meer dan genoeg te zien, te ontdekken en te verwonderen.

Wil je alle foto's van mijn moestuin bekijken, klik dan op deze link

#moestuinieren #moestuin #tuinieren #geleboterbonen #knoflook #uien #peren #appels #pruimen #frambozen #bolcourgette #dahlia #dahlias #bloemen #kamille #tijd #teweinigtijd #biologisch #etenuiteigentuin #verwonderen #ontdekken #courgette #courgettes #onkruid #courgettesoep