google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'De Johansons' geschreven door Carla de Jong


Ik kende de schrijfster Carla de Jong niet maar ik houd van psychologische romans en familie intriges en dat vind je allemaal in dit boek, De Johansons. Het verhaal gaat over Anne de Gooyer (geboren als Annie) die in 1980 in de plaatselijke disco de kinderen van de familie Johanson ontmoet. Daphne, Werther en Frederik Johanson die uit een welgestelde familie komen, een heel ander milieu dan het arbeidersmilieu waarin Anne is opgegroeid. Anne heeft zich altijd een beetje een vreemde eend in de bijt gevoeld bij haar vader, moeder en broer Jos. Haar grootste hobby is lezen, iets wat haar ouders niet kunnen begrijpen. Ze raakt bevriend met Daphne en leert zo de rest van de familie kennen. Al snel is ze kind aan huis en samen vinden ze elkaar in de muziek. Ze vormen de band De Johansons, Frederik op de bas, Werther op de piano, Daphne op de drums en Anne als zangeres. Het boek speelt zich af in de jaren 80 en in 2015. In 2015 komt iedereen weer bij elkaar omdat vader Ronald niet meer thuis kan wonen door zijn dementie. Je komt er al lezend achter wat er in de 30 jaar gebeurd is met de hoofdpersonen. Ik vond het een lekker lezend boek, prettige stijl van schrijven. Sommige personages worden goed uitgediept. Ik snap alleen nog steeds een paar dingen niet, zoals bijvoorbeeld de afstandelijke houding van de moeder, Liesbeth tegenover Anne en hoe de relatie van Anne met haar broer en ouders in de jaren is verder gegaan. Dit blijft in het boek een beetje onderbelicht. Verder een prima boek om te lezen, kortom een echte boekentip en ik ben nu ook erg benieuwd naar het boek 'Nooit meer regen'. Die komt in ieder geval op mijn lijstje.

Kijk hier voor meer boekentips van juf Sas

#CarladeJong #psychologischeroman #familieintriges #boekentip #boek #lezen #DeJohansons #ouders #familie #1980 #2015 #prettigestijl #afstandelijkehouding #DaphneJohanson #WertherJohanson #RonaldJohanson #Anne #Annie #AnnedeGooyer #FrederikJohanson #muziek #conservatorium #recensie #dementie #provincie #Amsterdam #LiesbethJohanson #hoofdpersonen #tipvanjufSas #Nooitmeerregen #schrijversacademie #schuldig #welgesteldefamilie #arbeidersmilieu #deband #zangeres #personages #psyche #TipvanjufSas #boekentips

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page