• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Throwback Thursday vakantie in Lesbos 1989


Bij het opruimen van mijn kamer kwam ik ook oude foto's tegen, waaronder foto's van onze eerst 'echte' vakantie (28-8 t/m 11-9-1989) samen naar Griekenland. Jeroen vloog voor het eerst en samen vertrokken we voor 14 dagen naar Petra, een klein plaatsje op het eiland Lesbos. We verbleven in pension Villa Ireni. Het Griekse eiland was nog totaal niet toeristisch. Wat een smeuïge verhalen kunnen we nog steeds over deze vakantie vertellen. Het eilandvirus, de helse taxirit van Mytilini naar Petra, onze buren in het pension, het vieste bakje koffie ooit bij de pelikanen, de wandeling naar Molyvos, Georgos (crazy George) en het petrified forest. In het zelfde pension verbleven ook Robert-Jan en Karin en daar hebben we veel mee opgetrokken. De avond met de ouzobrouwer van het dorp zal ik nooit vergeten en ook de brommertocht niet. Jeroen draagt op alle foto' svan deze vakantie hele grote witte sokken (trouwens weer helemaal hip) behalve met de brommertocht en dat heeft hij geweten. Menigmaal hoorde ik hem voorop vloeken en tieren omdat hij zijn been weer had gebrand. En toen de verschrikkelijke weg zomaar opeens doodliep en er een groot hek stond dat ik dat de brommer in het ravijn zou belanden. Kortom Lesbos was een vakantie om nooit te vergeten.

Georgos en de excursie naar het versteend woud van Lesbos