• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Oomen stroomt over' geschreven door Francine Oomen


Iedere vrouw, maar eigenlijk ook man, tussen de 30 en 60 moet dit boek lezen. Wat een geweldig boek heeft Francine Oomen geschreven en getekend. En hoe herkenbaar, relativerend en grappig. Ik had voor SuffeTutten al over dit boek geblogd en voor moederdag kreeg ik deze graphic novel cadeau van mijn kinderen. Het begint met de zin'Ik was 52 en ik vond er geen bal meer aan om MEZELF te zijn.'

Blader door de eerste bladzijden van het boek

Tijdens haar onderzoek gaat Francine door allerlei fases heen. Alles wordt haar teveel.

Ze kan niet meer schrijven, stopt met werken, gaat in therapie en meldt zichzelf aan bij Tinder. Ze gaat ook het gevecht aan met Tang (Tang woont in haar hoofd) en komt er uiteindelijk ook achter hoe Tang is ontstaan. Gelukkig voedt ze zichzelf ook en zo krijgt Tang gezelschap van Centje. Tang had haar jarenlang opgesloten gehouden. Door Centje gaat Francine tekenen, daar wordt ze vrolijk van. In deze graphic novel tekent Francine haar strijd tegen maar vooral met de overgang, the change.