google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Oomen stroomt over' geschreven door Francine Oomen


Iedere vrouw, maar eigenlijk ook man, tussen de 30 en 60 moet dit boek lezen. Wat een geweldig boek heeft Francine Oomen geschreven en getekend. En hoe herkenbaar, relativerend en grappig. Ik had voor SuffeTutten al over dit boek geblogd en voor moederdag kreeg ik deze graphic novel cadeau van mijn kinderen. Het begint met de zin'Ik was 52 en ik vond er geen bal meer aan om MEZELF te zijn.'

Blader door de eerste bladzijden van het boek

Tijdens haar onderzoek gaat Francine door allerlei fases heen. Alles wordt haar teveel.

Ze kan niet meer schrijven, stopt met werken, gaat in therapie en meldt zichzelf aan bij Tinder. Ze gaat ook het gevecht aan met Tang (Tang woont in haar hoofd) en komt er uiteindelijk ook achter hoe Tang is ontstaan. Gelukkig voedt ze zichzelf ook en zo krijgt Tang gezelschap van Centje. Tang had haar jarenlang opgesloten gehouden. Door Centje gaat Francine tekenen, daar wordt ze vrolijk van. In deze graphic novel tekent Francine haar strijd tegen maar vooral met de overgang, the change.

Het boek eindigt met het mooie gedicht 'De Plek' van Herman de Coninck

Je moet niet alleen, om de plek te

bereiken, thuis opstappen, maar ook uit

manieren van kijken. Er is niets te zien, en dat moet je

zien om alles bij het zeer oude te laten. Er is hier. Er is tijd om overmorgen iets te hebben

achtergelaten. Daar moet je vandaag voor zorgen. Voor sterfelijkheid. (Uit 'Schoolslag' van Herman de Coninck, 1994)

Kortom zit je in de overgang, of begin je rond de 45 te merken dat er van alles verandert in je lijf of ben je nog jong maar wil je weten waarom je moeder soms zo raar reageert en wat jou straks ook te wachten staat, lees Oomen stroomt over.

Bekijk hier meer boekentips van juf Sas

#graphicnovel #FrancineOomen #deovergang #Oomenstroomtover #nieuwboek #tekenen #tekeningen #overgang #tang #thechange #stripboek #Centje #humor #grappig #relativerend #deplek #HermandeConinck #omallesbijhetzeeroudetelaten #oudzeer #opvliegers #boekentip #Tang #schilderen #tipvanjufSas #tussen30en60jaar #levensfasen #cadeautip #akeligrotwijf #ikmoet #stoptmetwerken #therapie #Tinder #strijd #tegendeovergang #metthechange #acceptatie #depressie #veranderendlijf #eennieuwhoofdstuk #boosheid #hetgevechtaangaan #ontkenning #rouw #menopauze #oestrogenen #hormonen #boekquoteuitmijnmeneer #Ikwas52 #enikvondergeenbalmeeraanomMEZELFtezijn #HOIserie #Hoeoverleefikdeovergang #breinblubber #bramentaart

333 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page