• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Profetenbrood en gevulde boterkoek bij bakkerij In de Soete Suikerbol


In Burgh Haamstede is het schattig klein winkeltje 'In de soete suikerbol'. Op de gevel staat Zeeuwsch gevulde boterkoek en profetenbrood. Bij gevulde boterkoek kan ik me wat voorstellen maar door profetenbrood was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Op een fietstocht door het dorp moest ik even een stop maken bij de bakkerij en vroeg ik naar het profetenbrood. De aardige verkoopster vertelde dat dit een koekje is waarvan het recept nog stamt uit de tijd van de koopvaardij op Oost-Indië, in de tweede helft van de 17e eeuw. Een heerlijk zoet koekje met kaneel en poedersuiker, een koekje met een geschiedenis.

We mochten ook proeven en ik was verkocht. Wat een heerlijke smaak, het smelt op je tong en de nasmaak blijft lang hangen. Een doos met 30 kleine koekjes was snel gekocht en écht profetenbrood is een ontdekking.

Bij het volgende bezoek aan 'In de soete suikerbol' hebben we een stuk gevulde boterkoek meegenomen maar allemachtig wat is dat machtig. Bijna puur spijs wat je eet. De bakkerij zullen we zeker nog vaker bezoeken voor het profetenbrood, alsof er een engeltje op je tong piest....

#profetenbrood #indesoetesuikerbol #bakkerij #BurghHaamstede #koekjes #proeven #heerlijkesmaak #dekoopvaardijopOostIndië #detweedehelftvande17eeeuw #kaneel #poedersuiker #kleinwinkeltje #nieuwsgierig #gevuldeboterkoek #machtig #spijs #engeltjeoverjetongpiest #ontdekking #bakkerArkesteyn #historie #geschiedenis #onsplekkie #SchouwenDuiveland #gevel #recept #tipvanjufSas #Zeeland #IndeSoeteSuikerbol