google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Winter in Gloster Huis' geschreven door Vonne van der Meer


In 2024 is de Klaar Met Leven-wet aangenomen. Twee broers Richard en Arthur rijden samen naar het huis van hun vader, die net gestorven is. Van zijn hulp Irma krijgen ze een brief toegeschoven die achter een schilderij is verborgen. Een brief van hun vader. Deze brief zet hun leven op z'n kop. Ze erven namelijk een fortuin en hun vader vraagt in zijn brief of ze er iets goeds mee willen doen. Richard, reclameman, komt al gauw met het idee van een vaarwelhotel, wat ook een geweldig succes blijkt te zijn. Arthur, arts, krijgt een ingeving tijdens het theaterstuk King Lear van Shakespeare en de scène tussen Edgar en Gloster. Arthur ziet een huis voor zich waar hij mensen die het op hebben gegeven, mensen zoals Gloster, naar toe kon brengen-desnoods zonder toestemming. En zo ontstaat het Gloster Huis. Winter in Gloster huis vertelt verder het verhaal van Noor en meneer Azim en hoe zij in het Gloster huis verzeild raken. Ook de rivaliteit en verschillende uitgangspunten tussen de broers komt in het boek mooi aan bod. Verschillende personages uit andere boeken van Vonne van der Meer o.a. Nettie, uit de vrouw met de sleutel en Leo uit Eilandgasten komen weer terug in dit boek. Ik heb het boek (139 bladzijden) in een adem uitgelezen, het zet je in ieder geval aan het denken over ouderdom, eenzaamheid en aftakeling. Ik hoop dat als ik ruim de 80 ben gepasseerd, er dan een Gloster Huis op mij wacht.

Bekijk hier meer boekentips van juf Sas

#boekquote #Boek #Lezen #Leesplezier #Bibliotheek #VonnevanderMeer #WinterinGlosterHuis #boekquote #Quote #Eenzaamheid #Angst #Richard #Arthur #Tweebroers #Hetvaarwelhotel #HetGlosterHuis #KingLear #Shakespeare #Edgar #Gloster #Genoegensterf #Aftakeling #Erfenis #Diamanten #Briefvanvader #Irma #Nettie #Hethuismetdesleutel #Leo #Eilandgasten #Personages

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page