• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Mijn meneer' geschreven door Ted van Lieshout


Een heftig maar mooi geschreven boek over een elfjarige jongen dat rondloopt met een geheim. Hij durft het alleen aan Maria toe te vertrouwen, Maria die in het kapelletje vlakbij zijn huis staat. Aan Maria vertelt slimme creatieve Ted hoe de bijzondere vriendschap met de meneer is ontstaan. Dit autobiografische verhaal van kinderboekenschrijver Ted van Lieshout beschrijft de behoefte van een kind om gekend, gezien en bewonderd te worden en hoe een volwassene hier misbruik van kan maken. Het boek is open en eerlijk, soms heftig, verwarrend maar ook vol humor geschreven. Het laat je niet los en helaas heb ik in mijn jeugd dit van zeer nabij meegemaakt, dus zeer herkenbaar. Ik heb het vervolg 'Schuldig kind' nu op mijn nachtkastje liggen.

Bekijk hier meer boekentips van juf Sas

#boek #boekquote #TedvanLieshout #mijnmeneer #pedofilie #liefde #volwassenekind #Maria #kapelletje #11jaar #autobiografisch #schuldigkind #vervolg #vriendschap #misbruik #gezien #gekend #slim #creatief #openeneerlijk #onderwerp #herkenbaar #verwarrend #heftig #jeugd #kinderachtig #kinderboekenschrijver #bijzonderevriendschap #literatuur #geheim #goedenfout #bewonderd #hetlaatjenietlos #boekquoteuitmijnmeneer

44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0