• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Kunstenaar Anish Kapoor in De Pont in Tilburg


Mijn lievelingsmuseum is De Pont in Tilburg. Door de ruimte (De Pont is gevestigd in een voormalige wolspinnerij) en door de collectie. Bij onze vorige bezoek aan het museum werd ik door het kunstwerk 'When I am pregnant' van Anish Kapoor (Bombay 1954) op het verkeerde been gezet. Je kijkt de ruimte in en je ogen/hersenen kunnen wat je ziet even niet aan. Pas als je dichtbij staat zie je hoe het kunstwerk is gemaakt. Heel knap en bijzonder.

De pont heeft meerdere kunstwerken van deze kunstenaar in de collectie.

Vertigo

Descent into Limbo Midden op de vloer van een van de zgn. 'wolhokken' in De Pont ligt een zwarte cirkel van zo’n 60 cm in doorsnee die onmiddellijk de aandacht trekt. Kijken we naar een plat vlak of naar een duistere diepte?

Voor het 25-jarige bestaan van het museum De Pont dit jaar komt er in september een sculptuur van Anish Kapoor op het voorplein. Je begrijpt dat ik hier erg benieuwd naar ben.

#kunst #depont #tilburg #museum #museumdePont #AnishKapoor #whenIampregnant #ervaring #beleving #ruimte #kunstenaar #Bombay