google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Hoe leert een kind zijn moedertaal?


Mooi filmpje van de taalcanon over hoe een kind zijn moedertaal leert. In de buik van de moeder neemt het al het ritme van de taal waar. Een talige omgeving helpt een kind vooruit maar natuurlijk zijn er aangeboren genetische verschillen tussen kinderen. Bekijk het filmpje en krijg antwoord op de vragen:

  • Wanneer begint een kind met het leren van taal?

  • Hoe leert een kind woorden herkennen?

  • En hoe kun je eigenlijk taalonderzoek doen met baby’s?

Script: Mathilde Jansen, animatie: Frank Landsbergen, stem: Sven Kruizinga. Gefinancierd door het Prins Bernard Cultuurfonds.

#leren #taalonderwijs #taal #taalontwikkeling #ritme #moedertaal #baby #aanleren #detaalcanon #taligeomgeving #vragen #taalonderzoek #woordenherkennen #PrinsBernardCultuurfonds #film #uitleg #goedeuitleg #animatie #taalaanbod #omgeving #opvoeding #praten #zingen #voorlezen #BoekStart #tipvanjufSas #taalindeklas #bewustwording

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page