• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Leren programmeren bij CoderDojo Goes


Ik heb al eens eerder geblogd over het leren programmeren. Ik vind dat het onderwijs daar meer tijd aan moet besteden, vooral aan het computational thinking, het oplossingsgericht leren denken. Met het kinderpersbureau in Kapelle en Talent van de toekomst samen met de Omnis scholen biedt Bibliotheek Oosterschelde blokken leren programmeren aan. En op zaterdag 10 juni gaan we het groots aan pakken in Bibliotheek Goes met een CoderDojo. CoderDojo is een wereldwijd initiatief voor kinderen die het leuk vinden met computers te experimenteren. In heel Nederland worden CoderDojo middagen georganiseerd. In Zeeland staat CoderDojo nog in de kinderschoenen. SMZ Training en Support en de Stichting ZIGZAG hebben het initiatief genomen CoderDojo meer bekendheid te geven in Zeeland. Ben jij tussen de 7 en 12 jaar. En wil je leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken of games bouwen? Doe dan gratis mee aan de CoderDojo in de Bibliotheek Goes, Oostwal 34. We starten precies om 13:30 uur en het duurt tot ongeveer 16.00 uur. Heb je nog nooit geprogrammeerd? Geen probleem wij gaan je helpen. Heb je al vaker geprogrammeerd. Geen probleem wij hebben een uitdaging voor je! Iedereen is van harte welkom. Meld je gratis aan. Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren.

#CoderDojo #lerenprogrammeren #scratch #Computationalthinking #oplossingsgerichtdenken #BibliotheekOosterschelde #StichtingZigzag #SMZtrainingensupport #appsontwikkelen #websitesbouwen #games #gamesontwerpen #BibliotheekGoes #gratispostzegel #aanmelden #CoderDojoZeeland #Goes #10juni2017 #zaterdag #tussen7en12jaar #computers #apps #onderwijs #nooitteoudomteleren #ouders #ICT #21steeeuw #vaardigheden #competenties #samen #tipvanjufSas

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven