google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De erfenis van Ed van der Elsken


In het Stedelijk in Amsterdam hebben Jeroen en ik op 3 maart de tentoonstelling van Ed van der Elsken bezocht. Ik was niet echt onder de indruk. Het was sowieso erg druk in het museum om de foto's en films van Ed van der Elsken goed te bekijken maar de tentoonstelling raakte me niet. Ed leek me geen fijne man, dit herleidde ik vooral uit het filmpje van Ed in een rijdende auto met vrouw en kinderen. Het leven draaide vooral om Ed.

Een maand later zag ik de documentaire De Erfenis. Verrast was ik dat deze film over Daan van der Elsken, de zoon van Ed, ging. Daan gaat op zoektocht waar zijn depressiviteit en zijn verloren gevoel vandaan komt. Het leven is voor Daan erg zwaar en dat zie je goed in de film. Hij vindt het vooral schrijnend voor zijn eigen dochter. De lat ligt ook heel erg hoog voor Daan. Eigenlijk is het nooit genoeg of goed. Daan: 'Ik ren omdat ik geleerd heb dat lopen nooit genoeg is'. Aan de hand van foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Ook ontdek je tijdens de film dat herinneringen vertekend kunnen zijn. De erfenis is echt een aanrader en je kan de documentaire nog terug kijken op 2Doc.

#DaanvanderElsken #zwaar #EdvanderElsken #tentoonstelling #fotos #films #deerfenis #zoektocht #depressiviteit #2doc #documentaire #camarinlove #deverliefdecamera #kunstenaar #kunst #Stedelijk #Amsterdam #depressief #opvoeding #vrijeopvoeding #kraker #JorisPostema #rennen #lopenisnietgenoeg #perfectionisme #schrijnend #dewereldvanEd #film #filmmakerJorisPostema #herinneringen #art #tipvanjufSas

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page