• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

The promise, is Jens Soering onschuldig?


'Ik heb mijn leven verwoest omdat ik dacht dat het om liefde ging.' Via uitzending gemist kwam ik bij de waargebeurde film 'the Promise'. De VPRO heeft deze film vorige week in twee delen uitgezonden. Slimme 18-jarige student Jens Soering uit Duitsland ontmoet in 1985 de iets oudere Elizabeth Haysom en valt als een blok voor haar. Een paar maanden later worden haar ouders, Nancy and Derek Haysom, op gruwelijke wijze vermoord. Jens en Elizabeth beschuldigen elkaar. Wat is de waarheid?

The Promise probeert met behulp van archiefbeelden van de rechtszaak, liefdesbrieven van Jens en Elizabeth en met behulp van nieuw bewijs te achterhalen wat er precies is gebeurd tijdens die fatale nacht. Jens Soering houdt vol dat hij al 31 jaar onschuldig in de gevangenis zit.

Een film die veel vragen bij mij oproept. Wat is er nu precies gebeurd en wie heeft de ouders van Elizabeth vermoord en vooral waarom? Was het een wraakactie van Elizabeth om het misbruik of is dat een verzinsel van haar om niet de doodstraf te krijgen. Is Jens echt het slachtoffer van de liefde geworden of speelt hij een slim spelletje en was hij geobsedeerd door Elizabeth.

Wat ik toch wel erg schokkend vond, is de rechtspraak in de staat Virginia in Amerika. Eigenlijk is er geen enkel bewijs tegen Jens Soering maar wordt hij toch door de jury levenslang veroordeeld. Een land dat zijn mond vol heeft over de mensenrechten van andere landen maar er zelf ook een flink potje van maakt met corrupte rechters, politie en politici.

Bekijk nog 30 dagen bij de VPRO

the Promise deel 1

the Promise deel 2

#tipvanJufSas #tipvanjufSas #JensSoering #onschuldig #liefde #ElizabethHaysom #moord #ouders #waarheid #VPRO #uitzendinggemist #thepromise #archiefbeelden #rechtszaak #liefdesbrieven #31jaar #onschuld #fatalenacht #hetverhaal #slachtoffer #zijnlevenisverwoest #Virginia #Amerika

188 weergaven0 opmerkingen