google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Weg' geschreven door Jowi Schmitz


Een dode,

1500 km asfalt

en een kauwtje

voor de troost

Ik zag deze Young Adult roman liggen in Bibliotheek Goes en was gepakt door de kaft. Dit boek geschreven door Jowi Schmitz (1972) zit vol quote's. Ik vond het dan ook moeilijk om een stukje uit te kiezen maar dit stukje over Anna en 'jij redt het wel' is wel kenmerkend voor dit boek.

De bijna 15-jarige Anna ontmoet de 17-jarige jongen Robin in het opvanghuis 'Landvoorzand' dat door haar vader en moeder wordt gerund. Anna voelt zich een reservekind. Samen met Robin maakt ze een deal om al liftend de wereld te verkennen. Robin overlijdt plotseling na een auto-ongeluk, waarna Anna besluit hun reis alleen te volbrengen. Ze stapt in bij chauffeuse Mamitta die met haar truck op weg is naar Barcelona. Anna wordt tijdens de reis geconfronteerd met zichzelf en de hardheid van de wereld.

Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Ik vind het geen echte Young Adult roman maar ook een boek dat prima leesbaar is voor volwassenen. Ik werd getroffen door de filosofische opmerkingen en vragen van Anna.

  • Medelijden is een vorm van mishandeling

  • We doen elkaar pijn niet omdat we dat willen, maar om wie we zijn.

  • Als je je niet tegen iemand kan afzetten, hoe wist je dan waar je heen moest?

Ik heb met Anna meegeleefd in haar eenzaamheid maar vooral in haar kracht. Het boek wordt nergens sentimenteel, ook al is de situatie soms schrijnend. Weg is vlot, heel beeldend en met humor geschreven. En bovenal is Weg met veel liefde geschreven, dat voel je. En boeken die met liefde zijn geschreven, daar kun je niet om heen.

Meer boekentips van juf Sas

#boekentip #tip #JowiSchmitz #weg #recensie #eenzaamheid #jijredthetwel #boekquote #Landvoorzand #ouders #opvanghuis #Anna #Robin #weglopen #kauw #troost #Barcelona #Mammita #truck #chauffeuse #bibliotheek #BibliotheekOosterschelde #reservekind #schrijnend #youngadult #YA #roman #filosofisch #pakkend #quotes #autoongeluk #zwerven #alleen #medelijden #adoptie #tevergeefswachten #schrijfster #Barry #zwerver #hardheid #BibliotheekGoes

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page