• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

De Wind tekst van Koos Meinderts en Harrie Jekkers


Wind kan waaien en kan draaien En gaan liggen waar ie wil Kent alle talen, alle verhalen Luister naar de wind. Wees stil De wind die weet wat mensen willen Wat ze denken, wat ze doen Waarin ze van elkaar verschillen Van Nederland tot Kameroen Wat ze eten in Turkije Hoe je ‘nee’ zegt in Japan Hoe je zwaait in Lombardije Wat je draagt in Pakistan Wind kan waaien en kan draaien En gaan liggen waar ie wil Kent alle talen, alle verhalen Luister naar de wind. Wees stil Hoor je die woorden uit het Noorden Fluistert daar het Oosten niet Geen geluiden uit ’t Zuiden Daar is ’t Westen met een lied Mensen die van welvaart dromen Of op de vlucht met vrouw en kind Zijn naar Nederland gekomen Op de vleugels van de wind Al die rassen al die talen Zo maar bij elkaar gewaaid Luister naar elkaars verhalen Want de wind die is gedraaid Wind kan waaien en kan draaien En gaan liggen waar ie wil Kent alle talen, alle verhalen Luister naar de wind. Wees stil Hoor je die woorden uit het Noorden Fluistert daar het Oosten niet Geen geluiden uit ’t Zuiden Daar is ’t Westen met een lied Wind kan waaien en kan draaien En gaan liggen waar ie wil Kent alle talen, alle verhalen Luister naar de wind. Wees stil

De wind werd door Koos Meinderts samen met Harrie Jekkers in opdracht van de IKON geschreven. Harrie Jekkers zingt het lied in enigszins gewijzigde vorm op 'Wind tegen Wind mee', een cd met Wind tegen Wind meekinderliedjes, opgenomen in de cd-box Tot Zover.

#dewind #HarrieJekkers #KoosMeinderts #luisternaardewind #weesstil #culturen #verschillen #tekst #taal #inspiratie #Kameroen #Lombardije #hoejezwaaiinLombardije #watjedraagtinPakistan #kentalletalen #alleverhalen #engaanliggenwaariewil #WindtegenWindmee #kinderliedje #TotZover #cdbox #waaien #draaien