google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

MediaUkkie: Digitale prentenboeken en apps


Naast gewone prentenboeken zijn er ook heel veel digitale prentenboeken en prentenboekenapps voor dreumesen en peuters. Bekijk met je kind de beelden op de laptop of tablet. Pak later het boek er weer bij. Zo ontstaat een goede wisselwerking. Het is leuk om de boekfiguurtjes op de plaatjes te zien bewegen op het scherm. En andersom: om over de figuurtjes van het scherm meer avonturen te lezen. Op de goede manier gebruikt kan spelen met tablets juist leerzaam zijn. Vertel wat je ziet en praat daar samen over.

Een kort overzicht waar je digitale prentenboeken en apps kunt vinden.

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen. Ben je lid van de bieb dan kun je thuis de boeken gratis bekijken. Klik op biebactie en vraag de code aan.

WePboek

Deze WePboeken stimuleren de taalontwikkeling bij peuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking. Hierdoor gaat taalbegrip twee keer sneller dan bij een “gewoon” prentenboek! En samen kijken geeft bij peuters en kleuters een veilig en knus gevoel. Dit bevordert het leesplezier.

Op de website staan 20 geselecteerde geanimeerde prentenboeken die je met jouw kind of kinderen kunt bekijken. Ze zijn onderverdeeld in drie leeftijdscategoriëen: A: Animaties geschikt voor de leeftijd 2-3 jaar. De tekst is eenvoudig. Het verhaal richt zich op de belevingswereld van het kind en speelt zich af in het nu. B: Animaties geschikt is voor de leeftijd 3-4 jaar. De zinnen zijn kort. Het verhaal kan zich afspelen in het verleden of in de toekomst. C: Animaties geschikt voor de leeftijd 4-5 jaar. Het kan een niet realistisch verhaal zijn, niet het echte leven. Waarbij de beelden de tekst verduidelijken.

Prentenboekenapps

Bij de Bibliotheek is er een heel overzicht gemaakt van prentenboekenapps. Er staat bij voor welke leeftijd de app geschikt is en waar je de app kunt downloaden. Mijn favoriete zijn Timo en het toverboek, Timo en het toverstokje, Mama kwijt en Aadje Piraatje. De app van De kleine Walvis en We hebben er een geitje bij (allebei prentenboek van het jaar geweest) staan er helaas niet bij. Zie hieronder de link naar de apps van deze boeken.

App De kleine walvis gratis

App We hebben er een geitje bij €2,99

YouTube

Op YouTube staan heel veel digitale prentenboeken. Zoek op prentenboek en digitaal en je vindt een heel overzicht.

Digitale prentenboeken overzicht Bibliotheek

Begeleide toegang voor de iPad

Meester Sander laat in filmpje zien hoe je begeleide toegang inschakelt voor de iPad. Er handig als je niet wilt dat jouw dreumes/peuter in allerlei andere apps of instellingen wilt rommelen.

Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden. De 'echte' prentenboeken kun je in ieder geval gratis (voor kinderen tot 18 jaar) bij Bibliotheek Oosterschelde reserveren. Veel leesplezier toegewenst!

Lees ook het blog MediaUkkie: Leuke apps voor baby, dreumes en peuter

Lees ook het blog MediaUkkie: Veilig het internet op met kinderbrowsers

#juf #apps #app #digitaleprentenboeken #overzicht #bereslim #wepboek #dreumesen #peuters #timoenhettoverstokje #mamakwijt #antonkantoveren #dekleinewalvis #wehebbenereengeitjebij #leesplezier #woordenschat #onderwijs #kinderdagverblijf #taalontwikkeling #bibliotheek #prentenboek #prentenboekvanhetjaar #MediaUkkie #MediaUkkiedagen #slimopgroeienmetschermen #iPad #tablet #smartphone #laptop #boek #leerzaam #biebactie #code #mediaopvoeding #multimedia #veilig #samen #balans #MediaDiamant #aadjepiraatje #BibliotheekOosterschelde #gratis #resereven #DigitaleprentenboekenoverzichtBibliotheek #genoegmogelijkheden #modeling #hetgoedevoorbeeld #voorlezen #samenlezen #ouders #tipvanjufSas #begeleidetoegang #begeleidetoegangvoordeiPad #afschermen #blog #jufSas #Timoenhettoverboek #Timo #deappTimoenhettoverstokje

410 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page