©2020 juf Sas

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

  MediaUkkie: Veilig het internet op met kinderbrowsers


  De afgelopen drie weken en de komende drie weken ben ik samen met collega Hanneke on tour met de BoekStartochtenden die in het teken staan van de MediaUkkiedagen. Het thema van deze ochtenden is ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

  Centraal staat deze MediaDiamant die bestaat uit vijf kanten, die elk staan voor een onderdeel van mediaopvoeding: plezier, veiligheid, samen, inhoud en balans.

  Om je kind veilig te begeleiden op het internet zijn er diverse mogelijkheden.

  Spinternet, het internet in kleutertaal

  My Bee hebben kinderen tussen de 2 en 6 jaar op een veilige en verantwoorde manier toegang tot de leukste filmpjes, spelletjes, websites en apps.

  Kibro, internetten voor kinderen tot +/- 7 jaar, autistische kinderen of kinderen met een mentale beperking, dankzij de vaste structuur, grote knoppen en een duidelijk overzicht.

  Koekeltjes voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassen onderwerpen en biedt een portaal van kindvriendelijke websites.

  Voor de tablet en smartphones KIDOZ

  In Spelend leren, digitale media van 2-4 jaar vind je nog meer informatie over slimmer opgroeien met schermen.

  Lees ook het blog MediaUkkie: Leuke apps voor baby, dreumes en peuter

  Lees ook het blog MediaUkkie: Digitale prentenboeken en apps

  #MediaUkkiedagen #MediaUkkie #BoekStartochtend #BoekStart #MediaDiamant #plezier #veiligheid #samen #inhoud #balans #slimmeropgroeienmetschermen #mediaopvoeding #mediawijsheid #kinderbrowsers #wegwijsinmediaopvoeding #internet #vieligopinternet #mybee #spinternet #kibro #kleuters #onderwijs #koekeltjes #KIDOZ #spelendleren #spelendlerendigitalemedia #digitalemedia #peuters #app #tablet #smartphone #laptop #computer #smartphones #iPad #SamsungTab #MediaCoach #biebjufHanneke #tipvanjufSas #goedevoorbeeld #mediavaardig #slimopgroeienmetschermen #spelendlerenmagazine #blog #jufSas

  77 keer bekeken
  google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0