google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Voorstelling Twee vrouwen in de Maagd Bergen op Zoom


Op internationale vrouwendag een blog schrijven over de voorstelling Twee vrouwen is wel heel toepasselijk. Gisteren met dochter deze voorstelling bezocht. De uitzending Volle Zalen van Conald Maas van 2 maart ging over dit toneelstuk. Conald bezocht samen met de 2 dochters van Harry Mulisch deze theatervoorstelling. Net daarna kreeg ik een mail van De Maagd en daarin zag ik dat op 7 maart dit liefdesdrama speelde in Bergen op Zoom en er was nog plaats.

Ik houd van toneelstukken. Je wordt meegenomen in spel, gevoel, decor, licht en geluid. Twee vrouwen waarin de rollen worden vertolkt door Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel was een mooi schouwspel. Het decor was sober, het ging vooral om het toneelspel. Wat een geweldige acteurs, en echt bewondering voor Renée Soutendijk. Zij zet de rol van Laura/Simone echt heel krachtig maar ook broos en kwetsbaar neer. Ook Roos van Erkel als Silvia speelt vol humor en overtuigend. Het was even inkomen dat er twee verhaallijnen door elkaar liepen maar dat maakte het stuk alleen maar spannender. En Chris Tates die ik nog ken als mooie man uit Rozengeur en Wodka Lime had een kleinere rol maar maakte het geheel compleet.

Ik moet bekennen dat ik het boek van Mulisch nooit gelezen heb. Het boek is in 1975 geschreven maar blijft een actueel thema. Ik ben nieuwsgierig geworden.

‘Als je je altijd een dochter voelt, is er maar één manier om van je moeder af te komen, en dat is door zelf moeder te worden.’

“Ieder mens heeft geloof ik het gevoel, dat hij er eigenlijk niet bijhoort, bij het leven van de andere mensen. Dat hij op een of andere manier iets anders is, een gast, en hij doet alle mogelijke moeite om te zorgen, dat de anderen dat niet zullen merken. Dat is het gevoel, dat alle mensen gemeen hebben, en daardoor horen ze juist bij elkaar.”

Het was een mooie avond en zoals Suzanne na afloop opmerkte, elke keer als ik in het theater ben, denk ik waarom ga ik niet vaker. Dat is een mooi voornemen.

#tweevrouwen #DeMaagd #toneel #theater #boek #HarryMulisch #lesbischerelatie #liefdesverhaal #liefde #dochetr #nietbijhoren #vollezalen #ConaldMaas #dochters #liefdesdrama #toneelstuk #RenéeSoutendijk #ChrisTates #RoosvanErkel #schouwspel #acteurs #bewondering #soberdecor #humor #verhaallijnen #Silvia #Laura #RozengeurenWodkaLime #mooieman #moeder #moederdochter #trailer #mooieavond #cultuur #BergenopZoom #toneelspel #licht #geluid #regie #theaterbezoek #tipvanjufSas #tip

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page