• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Tentoonstelling hyperrealisme in de Kunsthal Rotterdam


Woensdag met de tram vanuit Barendrecht naar Rotterdam gereden. Daar de tentoonstelling hyperrealisme in de Kunsthal bezocht. Drie generaties Amerikaanse en Europese kunstenaars laten de geschiedenis van een fascinerende, figuratieve kunststroming zien. De overzichtstentoonstelling in de Kunsthal brengt - met meer dan zeventig werken van ruim dertig kunstenaars – een ongeëvenaarde verzameling hyperrealistische topstukken naar Nederland. In de late jaren zestig ontstaat hyperrealisme – ook fotorealisme genoemd. De schilderijen zijn zo geschilderd dat ze de indruk wekken foto’s te zijn. De kunstenaars gebruiken fotografie als uitgangspunt voor hun schilderkunst en brengen de verzamelde informatie, met verschillende methodes en technieken, over op het doek. De fotorealistische schilderijen zijn vol met details, ze dwingen je dan ook om echt goed te kijken. Soms word je er zelfs een beetje duizelig van, zo realistisch is het. Ik zelf vond de schilderen van de eerste generatie het mooist. Vol bewondering heb ik er naar staan kijken. De werken van de tweede en de derde generatie is razend knap maar ik vraag me af wat het toevoegt aan de kunst. Maar de tentoonstelling bij elkaar was echt de moeite waard om te bezoeken.

KUNSTENAARS IN DE TENTOONSTELLING

Eerste generatie: John Baeder, Robert Bechtle, Charles Bell, Tom Blackwell, Chuck Close, Robert Cottingham, Don Eddy, Richard Estes, Audrey Flack, Franz Gertsch, Ralph Goings, John Kacere, Ron Kleemann, Richard McLean, Jack Mendenhall, David Parrish,John Salt, Ben Schonzeit.

Tweede generatie: Anthony Brunelli, Davis Cone, Randy Dudley, Robert Gniewek, Gus Heinze, Don Jacot, Bertrand Meniel, Rod Penner.

Derde generatie: Roberto Bernardi, Clive Head, Ben Johnson, Peter Maier, Andreas Orosz,Yigal Ozeri, Tjalf Sparnaay, Raphaella Spence, Dimitri Desiron.

#hyperrealisme #Kunsthal #Dekunsthal #Rotterdam #rotterdam #kunst #art #realisme #tram #kunstenaars #fotorealisme #foto #werkelijkheid #fotos #driegeneraties #AmerikaanseenEuropesekunstenaars #realistisch #tentoonstelling #JohnBaeder #RobertBechtle #ChuckClose #TjalfSparnaay #schilderkunst #schilderen #schilderijen #schilderij #YigalOzeri #details #kijken #realiteit #schaduw #tipvanjufSas #knap #razendknap #druk #techniek #figuratievekunststroming #kunststroming #overzichtstentoonstelling #kunstenaar #zeventigwerken #derttigkunstenaars #dertigkunstenaars #fotografie