• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Een geschiedenisles tijdens een heerlijk etentje bij Huys van Roosevelt


Een dagje voetbal wordt vaak lekker en gezellig afgesloten, zeker als iedereen van de vriendengroep vrij heeft. Afgelopen zaterdag hadden we gereserveerd bij Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer. Na een bloedstollende wedstrijd bij Noad'67 in Sint-Philipsland waar Tholense Boys net op het nippertje met de winst er van door ging, gingen we onszelf opwarmen bij Huys van Roosevelt. We startten met een broodmandje met smeersels en een Roosevelt bier. Roosevelt bier van het tap, een blond bier met een stevig karakter en een zoetheid van karamel. De Afdronk is moutig en licht zoetig. Ik vond hem heerlijk.

Als je Huys van Roosevelt bezoekt, dan kun je er niet omheen. De voorouders van de bekende oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en zijn echtgenote Eleanor Roosevelt, komen uit Oud-Vossemeer en daar zijn ze terecht trots op. In de brasserie en in het restaurant komt de rijke geschiedenis van deze wereldleiders weer tot leven. Foto’s en mooie quotes zijn overal te vinden.

We besloten uitgebreid te gaan eten dus een voor-, hoofd- en nagerecht. Mijn voorgerecht was een carpaccio van Thoolse dikbilrunderhaas met notenmix en truffelmayonaise en mesclun salade. Leuk dat plaatselijke producten worden gebruikt en echt de carpaccio was geweldig mals.

Als hoofdgerecht had ik de hertenbiefstuk met een hertensaucijsje en een saus van crème de cassis met stoofpeertje. Het stoofpeertje was zoek maar na hier de bediening op gewezen te hebben, werd er alsnog een stoofpeertje gebracht. Ook deze hertenbiefstuk was overheerlijk.

Hoewel er na voor- en hoofdgerecht al een aardig verzadigd gevoel was, kon ik de overheerlijke toetjes niet weerstaan. Het was moeilijk kiezen maar ik koos voor ijsdrieluik van hazelnoot, bitterkoekjes en stroopwafelijs met een puntje boluslikeur. En als extra afsluiting een Italiaanse kofiie.

Het was een heerlijke avond. Goed gezelschap, gezellig restaurant met de geschiedenis om ons heen. Een tip voor verbetering. Bij de vraag naar een karaf water werd er een fles Gerolsteiner tafelwater 0,5l gebracht waar €4,20 voor werd gerekend. Gewoon een karaf kraanwater zou meer op prijs worden gesteld. We zouden er zeker niet minder consumpties om bestellen en ik vind dat dit service moet zijn bij een restaurant. Enige kanttekening want we komen zeker terug! ​

En mocht je nog meer willen weten over de familie Roosevelt en Oud-Vossemeer, beleef dan het rondje Roosevelt.

#HuysvanRoosevelt #OudVossemeer #geschiedenis #rooseveltbier #voorgerecht #thoolsedikbil #water #menu #heerlijketen #tipvanjufSas #restauarnt #vrienden #gezellig #restaurant #reserveren #quotes #fotos #familieRoosevelt #Amerika #FranklinDelanoRoosevelt #TheodoreRoosevelt #EleanorRoosevelt

233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven