google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Het smelt' geschreven door Lize Spit


Drie keer is scheepsrecht. Bij mijn derde poging heb ik het bejubelde debuut 'Het smelt' van Lize Spit uitgelezen. Het verhaal wordt door Eva verteld. Eva krijgt een uitnodiging per post voor een herdenking van Jan (de broer van Pim). Op de dag van deze herdenking vertrekt ze vanuit Brussel naar haar geboortedorp met een groot blok ijs in haar auto. Je komt pas laat in het boek er achter waarom ze dit doet. Het smelt zit vol verhalen over de problematische jeugd van Eva (drinkende ouders, zusje Tesje met dwangstoornissen) en de vriendschap met Pim en Laurens. Het is een behoorlijk zwartgallig boek. Eigenlijk voel je meteen aan het begin al dat er weinig hoop zit in het verhaal. Misschien dat het me daarom moeite kostte om door dit boek te komen. Het is een boek dat wel bij je blijft en behoorlijk beklemmend is. De schrijfstijl van Lize Spit is mooi, soms zelfs poëtisch. Toch blijf ik met vragen zitten, vragen over Tesje, vragen over de rol van Eva, vragen over het herdenkingsfeest, vragen over Jan, Pim en Laurens. Vind ik 'het smelt' een aanrader, een boekentip, ja dat toch wel maar wees gewaarschuwd.

Meer boekentips van juf Sas

#boekquote #boekentip #tipvanjufSas #lezen #boek #ebook #hetsmelt #debuutroman #LizeSpit #zwartgallig #weinighoop #Eva #Pim #Laurens #herdenking #Jan #ijsblok #blokijs #Brussel #geboortedorp #problematischejeugd #driekeerisscheepsrecht #alcohol #zusje #vragen #vaag #drinkendeouders #drank #poetisch #kinderen #Tesje

392 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page