• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Voorlezen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en heel veel Boys


De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag begonnen. Het voorlezen en het prentenboek van het jaar, de kleine walvis van Benji Davies staan centraal tijdens deze dagen. Op veel plaatsen wordt er door 'bekende' en 'belangrijke' mensen voorgelezen. Het allerbelangrijkste is dat mama's/papa's/opa's en oma's gaan voorlezen en liefst zo vroeg mogelijk. Je kan zelfs baby's voorlezen. Baby's houden van boeken, de rust en het gezellige moment. De taal tijdens het 'voorlezen' is zo belangrijk voor de eigen taalontwikkeling en je stimuleert ook meteen de motoriek van jouw baby. Haal het BoekStart koffertje met twee leuke boekjes (voor baby's tot 1 jaar) gratis op bij de bibliotheek en leen meteen een paar babyboekjes (ook gratis). Dus het kost geen geld en is alleen maar goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Als kleuterjuf kon ik altijd de kinderen eruit halen die vaak voorgelezen waren. Vooral door hun taalgebruik, zinsopbouw en woordenschat dus echt voorlezen geeft een goede start.

Kleindochter geniet en concentreert zich helemaal op het BoekStart boekje Gonnie

Bij het prentenboek de kleine walvis is een gratis app ontwikkeld. Bekijk het verhaal, zing het liedje en speel de spelletjes met Boy, vader en de 6 katten. Een extra mooie toevoeging bij het prentenboek waar je de woordenschat nog extra kan trainen.

Boy, de hoofdpersoon uit de kleine walvis heb ik gehaakt. Deze week is hij on tour. Gisteren in de auto met Suzanne mee naar Kapelle en 's Gravenpolder, daarna overnacht in Yerseke en vandaag in Kruiningen. Vandaag heeft Boy samen met burgemeester Zoon (van gemeente Reimerswaal) voorgelezen voor 60 kinderen in de bibliotheek. Morgen is Boy voor een BoekStartochtend van biebjuf Hanneke in Goes.

Van de gehaakte Boy heb ik een patroon gemaakt. Er zijn door het gratis patroon heel wat Boy's ontstaan. Geweldig leuk om te zien. Bedankt voor alle foto's en het delen. Met of zonder knuffel, voorlezen je kan er echt niet vroeg genoeg mee beginnen.

#voorlezen #boek #leesplezier #woordenschat #prentenboek #BoekStart #prentenboektop10 #BoekStartkoffertje #boekstart #vroegbeginnen #voorlezenaanbabys #dekleinewalvis #BenjiDavies #gratisapp #app #taalontwikkeling #taalstimulering #Boy #hoofdpersoon #haken #crochet #hekel #gratispatroon #häckeln #voorleesplezier #Gonnie #BoekStartboekjes #Boyontour #Kruiningen #Goes #BoekStartochtend #burgemeesterZoon #Reimerswaal #biebjufHanneke #opening #NationaleVoorleesdagen #vader #6katten #liedje #verhaal #spelletjes #fotos #delen #gehaakt #knuffel #tipvanjufSas #juf #onderwijs #kleuters #peuter #dreumes #ouders #babysvoorlezen #motoriek #lenen #bibliotheek #kleuterjuf #goedevoorbeeld #taal