google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Alles wat je aandacht geeft groeit, waar haal ik de tijd vandaan? Tien tips van juf Sas


De website van juf Sas is het aantal bezoekers van 25.000 bezoekers ruimschoots gepasseerd. En januari 2017 is nu al een record maand. Trots natuurlijk en reden voor een feestje. Binnenkort een handmade giveaway actie van juf Sas. Alles wat je aandacht geeft groeit. Daar sloot ik vorige week een presentatie mee af en het klopt als een bus. In goede zaken waar je energie in stopt, krijg je ook energie terug. Heb al een paar keer de opmerking gekregen "waar haal je de tijd vandaan, volgens mij slaap jij niet".

Waar haal ik de tijd vandaan en hoe combineer ik mijn website, het creatief bezig zijn en boeken lezen met werk, gezin, vrijwilligerswerk en een sociaal leven:

KLEINE KINDEREN Ik heb geen kleine kinderen meer, kleine kinderen kosten heel veel energie. In de tijd dat de kinderen klein waren kon ik soms jaloers kijken naar vrouwen die er tip top verzorgd uit zagen (zonder zure melkluchten om hun heen), hun huis op orde hadden zonder 5 omgegooide speelgoeddozen waar je je nek over brak én volop tijd hadden. Geloof me, zolang kinderen klein zijn, draait je wereld voornamelijk om deze kleintjes. Geniet daarvan, achteraf gezien is die tijd zo voorbij. Als kinderen groter worden komt er vanzelf weer tijd en lucht voor andere zaken.

OPRUIMEN Ruim je huis op, gooi weg wat je niet nodig hebt. Ik word steeds meer van het ontspullen. We verzamelen tegenwoordig zoveel spullen om ons heen dat dit ook afleidt. Je hebt genoeg een aantal borden en kopjes en niet aan 3 volledige serviezen die stoffig staan te worden in de kast. Ruim je kasten op volgens de Konmari methode. Heb je het kledingstuk het laatste jaar niet in handen gehad of gemist, neem er afscheid van. Gooi het weg, verkoop het, maak er iemand anders gelukkig mee of breng het naar de kringloop. Ik houd erg van opruimen. Je weet waar spullen liggen, dit scheelt veel zoekwerk. Een opgeruimd schoon huis of werkplek geeft mij weer inspiratie voor nieuwe dingen.

ONLINE Ik ben een tijd lang aardig verslaafd geweest aan allerlei spelletjes op de iPad zoals candycrush, cooking fever, hay day, wordfeud en ga zo maar door. Dit slokt heel veel tijd op. Je moet het bijhouden, je krijgt meldingen en dus steeds een prikkel om te kijken en te spelen. Ik heb alle spelletjes van mijn iPad en telefoon gegooid. Dat levert me heel veel tijd op. Mijn mail en social media check ik een paar keer per dag, Ik zet de meldingen uit zodat ik niet steeds afgeleid wordt. De telefoon en iPad komen niet in de slaapkamer. Voor het slapen gaan lees ik altijd een paar hoofdstukken in een boek en ja als het een spannend boek is wordt dit soms wel eens nachtwerk. Maar goed dat heb ik er voor over. Dus maak afspraken met jezelf hoe je met je tablet/telefoon omgaat en welke invloed deze heeft op jouw leven.

WANDELEN/HARDLOPEN De polder in en doorstappen/lopen. Soms alleen, vaak met Jeroen. We bespreken dingen en bewegen tegelijkertijd. Het kan ook zijn dat we hele stukken stil naast elkaar lopen. Ook dat is fijn. Kijken naar de omgeving, genieten van de natuur. Dit werkt bij mij als een soort meditatie. Ik kan alles in mijn hoofd ordenen en er komen ook weer nieuwe ideeën opborrelen én ik houd mijn lijf soepel. Het kost niks en het levert je veel op.

PLANNEN Voor mijn website en blog kan ik berichten inplannen. Vaak trek ik een dagdeel in het weekend voor uit, schrijf ik een paar blogs achter elkaar en plan die voor heel de week. Zo heb je de hele week nieuwe inhoud voor je website en kost het je minder tijd dan elke dag inloggen en een blog schrijven.

FOTO'S MAKEN/PINTEREST Als ik iets leuks tegenkom waar ik inspiratie uit haal, maak ik daar een foto van. Door mijn foto's door te nemen, heb ik genoeg inspiratie om weer te bloggen of creatief bezig te zijn. Op Pinterest vind je ook geweldig veel inspiratie, soms teveel zelfs dan borrelt het bij mij ook een beetje over.

MAAK IETS AF Als je aan een creatief project begint, maak het dan ook af. Focus je op dat project en laat je niet afleiden door nog zoveel leuke dingen die je zou willen doen. Het klinkt heel simpel maar 5 onafgemaakte projecten geven ruis en een vervelend gevoel. Dus maak je haakwerk af, lukt het niet haal het uit en begin met iets anders. Laat het niet liggen, dit geeft onrust.

LIJSTJES Soms heb ik zoveel aan mijn hoofd dat ik met lijstjes werk. Lijstje voor de boodschappen, lijstje voor werk, lijstje van klusjes. Als je alles op een rijtje hebt, vergeet je geen dingen, kun je lekker strepen zetten en verzet je bergen werk.

TV KIJKEN Ik kijk bijna geen tv meer, in ieder geval niet meer avonden doelloos rond zappen. Tuurlijk staat de televisie wel eens zomaar aan maar ik betrap me er steeds vaker op dat de televisie uit staat en er een heerlijk muziekje op staat. Verder kijken we veel gerichter, series op Netflix en programma's die ik echt wil kijken, kijk ik terug op uitzending gemist.

ENERGIE Doe dingen waar je energie van krijgt, doe dingen bewust en niet omdat dit van je verwacht wordt. Leer NEE te zeggen, je bent niet alleen maar aardig als je overal JA op zegt. En echt mensen vinden het normaal dat je NEE zegt. Jij maakt die keuze, die maken andere mensen namelijk niet voor jou. Ga met mensen om waar je energie van krijgt en niet met mensen die de energie bij jou wegslurpen. Wees lief voor jezelf, voor je lijf. Dat kan al in kleine dingen, mooie lipstick, lekker geurtje, lekker bodycreme of gun jezelf soms een heerlijke saunadag (mijn oplaadpunt met vriendin(nen) of Jeroen) waarop niks moet, je alle tijd hebt, heerlijk kunt lachen en je volledig ontspant.

Succes met de tips, de meeste had je natuurlijk zelf ook kunnen verzinnen maar soms is het goed alles even op een rijtje te zetten om tijd te maken.

#tipvanjufSas #tijd #planning #timemanagment #time #tips #10tips #waarhaaljedetijdvandaan #tvkijken #lijstjes #maakietsaf #fotosmaken #pinterest #coach #opruimen #groeneenergie #plannen #wandelen #hardlopen #online #mail #vrijwilligerswerk #kleinekinderen #socialleven #detijd #website #jufSas #eenfeestje #alleswatjeaandachtgeeftgroeit #record #bezoekers #appstudiodesign #tientips #tijdbesparen #tijdwinnen #afmaken #neezeggen #energiewegslurpen #verbannen #lipstick #bodycreme #lachen #hoofdleegmaken #saunadag #ontspannen

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page