• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Future van David Claerbout in de Pont in Tilburg


Mocht je het nog niet gezien hebben, tot 29 januari is de tentoonstelling 'Future' te zien in de Pont in Tilburg, het is een aanrader. Stilzitten en ademloos kijken. Dat ga je doen zodra je de tentoonstellingsruimte betreedt waar David Claerbout exposeert. De Belgische kunstenaar maakt video's waarin niets lijkt te gebeuren en die toch alle aandacht opeisen. De Pont bezit naast videowerken ook een mooie serie tekeningen van hem. David Claerbout is een kunstenaar die zijn gedachten snel op papier kan zetten. Zo houdt hij greep op het ingewikkelde ontstaansproces waarbij talloze medewerkers betrokken zijn. Deze functie van het tekenen verschilt in wezen niet van de schets of voorstudie die een traditionele schilder gebruikt om zijn ideeën vast te leggen. Naast moderne computertechnologie moet je ook traditionele vakken als tekenen, schilderen, beeldhouwen en cinematografie beheersen. Ik vond Travel erg indrukwekkend, heerlijk wegdromen bij de muziek en beelden. Alleen maar kijken en de tijd stilzetten. Kortom een ritje naar de Pont is de moeite waard om David Claerbout samen met I'll close my eyes van Callum Innes te bekijken.

#CallumInnesdePont #DePont #depont #tipvanjufSas #DavidClaerbout #CallumInnes #Future #videokunst #video #videowerken #Tilburg #openluchtmuseum #museumjaarkaart #kunst #ademlooskijken #stilzitten #museumdePont #tekenen #schilderen #Travel #muziek #beelden #computertechnologie #Belgischekunstenaar #videos #tekeningen #ontstaanproces #ontstressen #StedelijkMuseumSchiedam #museum

52 weergaven0 opmerkingen