• Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • juf Sas

XXL shawl handmade by juf Sas met gratis breipatroon


Dochterlief vond de XXL shawl erg leuk en wilde hem graag in het roze. Nu had ik nog een voorraad poederoze van Julia wol van de Zeeman liggen en na twee avonden breien was de shawl af. Door de grote naalden breit het lekker en daardoor is het zo klaar. Deze shawl is een stuk lichter dan de blauwe variant van de Action.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas.Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Een mooi project ook als je nog nooit hebt gebreid en het graag wil leren.

Voor de shawl heb je nodig:

 • 2 bollen poederroze Julia van Zeeman

 • Breinaalden 12

 • een grote haaknaald voor de franjes

 • een stopnaald om de draadjes af te hechten

Hoe brei je de shawl?

Zet 30 steken op, brei de shawl met alleen rechte steken tot 1 bol op is. Bij start met tweede bol, knip je eerst 60 keer (beide kanten 30) 60 cm af voor de franjes, de rest van de bol brei je op. Als de wol op is, hecht je 30 steken af. Dan haak je de franjes er aan (aan beide kanten 30, dubbel dus franjes worden 30 cm lang) en klaar is de lange warme shawl.

Veel breiplezier met deze XXL shawl.

Om setje compleet te maken ook een muts erbij gemaakt. De muts is gehaakt met het zelfde wol als de shawl.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Bekijk meer patronen van juf Sas


#breien #wol #Zeeman #poederroze #Julia #zeeman #shawl #sjaal #XXL #breinaalden12 #makkelijk #snelklaar #breienmetjufSas #creatief #tipvanjufSas #lerenbreien #handmade #jufSas #roze #warm #winter #lichtroze #muts #haken #beschrijving #rechtbreien

982 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

  ©2021 juf Sas

  google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0