google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Boekquote uit 'Judas' geschreven door Astrid Holleeder


Het boek Judas heb ik al een tijdje uit. Met gemengde gevoelens heb ik dit boek gelezen. Erg schrijnend hoe de gezinssituatie bij de Holleeders was vroeger. Vader, de tiran, die moeder en de kinderen sloeg. Moeder die dit ook mogelijk maakte door nooit in opstand te komen. Die op een gegeven moment eindelijk de stap durfde te nemen om weg te gaan met de kinderen maar daarna weer met hangende pootjes terug ging en de tirannie van vader weer gewoon verder ging. Haar kinderen deze angst, deze stress meegevend.

Maar er zijn meer kinderen die opgroeien in onveilige situaties die niet in het criminele circuit terecht komen. Het praat het dus niet goed. Ook de rol van Cor van Hout vind ik erg discutabel in dit boek. Cor wordt opgehemeld. Cor z'n dood, waarschijnlijk georganiseerd door Willem Holleeder, moet boven tafel komen. Cor was ook gewoon een crimineel, die mede verantwoordelijk was voor de ontvoering van Heineken en heel wat dingen heeft gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen. Cor heeft riant geleefd van het losgeld en de criminele praktijken. Aan dit riante leven deden de zussen Astrid en Sonja gewoon mee. Dit wordt niet belicht in het boek. Dit vind ik meten met twee maten. Wel profiteren van de leuke dingen en het geld en nu zielig doen in het boek dat ze geen leven hebben door broer Wim. Iets dat ze jaren lang in stand hebben gehouden door alles 'goed' te praten. Er zit ook veel herhaling in het boek, door goed te schrappen zou het heel wat minder pagina's tellen. Kortom ik ben niet bijster enthousiast over het boek.

#Judas #AstridHolleeeder #boek #lezen #boekquote #Wim #Willem #WillemHolleeder #crimineel #CorvanHout #Astrid #Sonja #stress #agressie

322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page