google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Heb je hem al gehaald of gedownload als luisterboek, de boeken van Nederland Leest?


Nederland Leest is vanaf 1 november van start gegaan met het thema democratie. Geef je mening en krijg een boek. Dit jaar heb je de keuze uit maar liefst drie boeken, alle drie met het centraal thema democratie.

Heer van de vliegen – William Golding (1954). Wat gebeurt er als een groep jongens strandt op een onbewoond eiland? Men begrijpt dat er een leider moet komen en dat er regels nodig zijn. Ze zouden moeten samenwerken, maar er ontstaat een rivaliteit die uitmondt in een bloedige oorlog. Dit boek is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Liefde en schaduw – Isabelle Allende (1986). Lange tijd gelooft journaliste Irene haar moeder, die vindt dat democratie alleen maar tot chaos kan leiden. Tot zij haar ogen niet langer kan sluiten voor de verschrikkingen van het dictatoriale regime. Terwijl zij en fotograaf Francesco in verzet gaan, ontluikt hun liefde.

Morten – Anna Levander (2014). De ambitieuze politicus Morten Matthijssen schuwt geen middel om minister-president te worden. Het boek geeft een inkijkje in de achterkamertjes en wandelgangen van Den Haag en toont hoe een politicus die het volk aan de kant wil zetten toch door datzelfde volk gekozen kan worden.

Bibliotheekleden kunnen het boek van hun keuze ophalen of een van de boeken downloaden in de Luisterbieb.

#Nederlandleest #luisteren #luistert #Luisterbieb #downloaden #boekophalen #democratie #Heervandevliegen #WilliamGolding #Liefdeenschaduw #IsabelleAllende #Morten #AnnaLevander #bibliotheek #bibliotheekpas #lezen #boek #boeken #tipvanjufsas #tipvanjufSas #boekentip #wereld #oorlog #klassieker #literatuur #tip

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page