google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Opening Pop-up museum 'De vondsten' door Wim Hofman


Ik blogde er vrijdag al over en vanmiddag om 13.30 uur was het dan zover. Wim Hofman heeft samen met leerlingen van De Luyster met een grote schaar en veel bellenblaas het tijdelijke Pop-up museum 'De vondsten" in het gemeentehuis van Tholen geopend.

Wim Hofman las ook het gedicht 'Het steentje' voor dat kenmerkend is voor deze tentoonstelling.

Bij de bieb in de buurt zijn nu de bakken met vondsten van de kinderboekenschrijver/kunstenaar te bewonderen. De kinderen mochten op zoek en raden wat het nu precies was. Soms was dat best moeilijk. Een plotseling besef van hoe bijzonder iets is, het bijzondere in het gewone kunnen zien, dat is verwondering. In de verwondering krijgen de dingen betekenis. Die verwondering moeten we vast willen houden.

Ook mocht een groep zelf aan de slag gaan om een collage te maken. Leuk om de schrijver en zijn vrouw Toke te ontmoeten en de enthousiaste en verwonderde kinderen te zien. De tentoonstelling staat een week in het gemeentehuis. Leerlingen van verschillende basisscholen bezoeken de tentoonstelling. Dit wordt geregeld door Het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie. Wil je zelf ook de vondsten bekijken, neem gerust een kijkje en bewonder ook meteen de boeken van de Bieb in de buurt. Twee vliegen in één klap.

#CentrumKCE #KCEWalcheren #biebindebuurt #Tholen #Popupmuseum #devondst #devondsten #WimHofman #75jaar #kindertentoonstelling #tentoonstelling #hetsteentje #baisschool #tipvanjufSas #cultuur #leesplezier #gedicht #Jozefijn #Jozefientje #gemeentehuisTholen #verwondering #bellenblaas #bijzonder

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page